Carra møtte fansen

Langtidsskadde Jamie Carragher stilte mandag kveld opp på det månedlige supportermøtet på Anfield. Liverpool.no var tilstede og hørte på en åpenhjertig Carra.

Jamie Carragher er en av de aller mest populære spillerne blant lokalbefolkningen i Liverpool som vet å sette pris på det når en av dem spiller for byens beste lag. Forsvarsspilleren er kjent som en gjennomført hyggelig fyr, og det fikk de trettitalls frammøtte erfare etter en drøy halvtime med spørsmål og svar mandag kveld. Selv Carra kom hinkende inn på the Centenary Lounge med krykker og gipset bein var det ingenting i veien med humøret. Her kommer et utdrag fra møtet hvor Liverpools nummer 23 snakket om skaden, høydepunkter, farskap og om hvorvidt Igor Biscan noen gang har dratt på smilebåndet.

- Kan du si litt om situasjonen din for øyeblikket?

- Jeg trener tre-fire ganger i uka, men med et gipset bein er det selvsagt begrenset hva jeg kan gjøre. Akkurat nå er det styrketrening på overkroppen. Om åtte-ni uker skal jeg imidlertid kunne løpe igjen, og går alt etter planen er jeg klar for spill ved juletider.

- Hvordan opplevde du selv taklinga fra Lucas Neill.

- Det er bare slike ting som skjer. Selv trodde jeg ikke det var snakk om brudd, og derfor hadde jeg faktisk tenkt å spille videre! Det gjorde selvsagt vondt, men der og da trodde jeg bare at jeg hadde fått meg en skikkelig smell som jeg kunne løpe av meg og derfor forsøkte jeg å hinke litt rundt. Det var ikke før dagen etter at jeg fikk høre at beinet var brukket. Neill har ikke ringt meg personlig for å be om unnskylding, men det bryr jeg meg lite om.

- Det må være ganske fullt på behandlingsrommet på Melwood nå?

- Ja, det har vært folksomt der inne de siste ukene. Vladi er vel tilbake om et par-tre uker, mens Danny regner med å returnere etter bortekampen mot Portsmouth. Milan Baros gjør dessuten store framskritt og er aktiv med svømmetrening. Didi Hamann skal være klar i november. Hvordan det går med Bruno Cheyrou vet jeg ikke. For å være helt ærlig var jeg ikke klar over at han er skadet. (Ryggskade, Carra måtte gjøre rede for Brunos situasjon etter spørsmål fra publikum!)

- Hva fyller du dagene med når du ikke kan spille fotball?

- Det er selvsagt frustrerende for tiden. Jeg har aldri vært langtidsskadet midt i sesongen tidligere. En kompis kom innom med en del LFC-videoer fra tidlig på 80-tallet, så i dag har jeg brukt et par timer på å se fotballkamper fra de dagene laget var virkelig bra.

- Du er en "local lad" selv, tror du noen av de yngste i a-stallen kan ta steget opp og øke kvoten med lokale spillere?

- Konkurransen er knalltøff med mange internasjonalt etablerte spillere som kjemper om samme plass. John Welsh fikk sin ligadebut på Anfield i helga, og han er nok en å regne med også videre. Ellers har unge Darren Potter imponert meg veldig på trening.

- Hva er ditt inntrykk at Florent Sinema-Pongolle og Anthony le Tallec?

- De har et enormt talent, men jeg synes ikke de bør få en større rolle i laget denne sesongen. Det hadde vært et svakhetstegn dersom to 18-åringer skulle ha det. Neste sesong blir deres gjennombrudd, men begge blir helt sikkert store Liverpool-spillere i framtida.

- Hvordan har de andre nykommerne etablert seg i Liverpool?

- Både Steve Finnan og Harry Kewell har gjort det kjempebra. Spesielt Harry har vært meget god, han har vært en av våre beste spillere de siste kampene og er en spillertype vi har savnet de siste åra.

- Hvordan ser du din rolle i laget når du kommer tilbake etter skadeavbrekket, og er du klar over at dere ikke unngått baklengsmål siden du ble skadet?

- Jeg er stolt over å spille for Liverpool uansett hvilken posisjon og så lenge jeg er på laget er jeg tilfreds. Steve Finnan har vist seg som en av de beste høyrebackene i serien, og jeg er mer enn fornøyd med å bekle venstrebacken. Målet er å vinne venstrebackplassen! Ja, jeg har registrert at vi ikke har holdt nullen etter at jeg brakk foten ja...

- Skaper den "nye" offensive spillestillen til Liverpool større press på dere forsvarerne?

- Ja det tror jeg. Målet er at vi skal skape flere sjanser og lage flere scoringer, men i de siste par kampene har det ikke gått helt etter planene. Presset på forsvarsfireren øker selvsagt litt når flere spillere går framover på banen, men det er bare noe vi må takle.

- Hva er den største kampen du har spilt i?

- Det må være FA-cupfinalen mot Arsenal. Å bli overkjørt nesten hele kampen for så å vinne var enormt. Det var også stort å score vinnermålet på straffespark mot Birmingham i ligacupen.

- Du ser ut til å være sikker på straffespark? (Carragher nettet fra 11-metersmerket i ligacupen mot Ipswich i fjor).

- Hehehe. Ja, og det har jeg fortalt Michael (Owen) også!

- Hvem er den vanskeligste motstanderen din?

- Uten tvil, Thierry Henry. Han er den aller beste spilleren i Premier League, kanskje i hele verden.

- Bortsett fra Anfield, hvilken bane trives du best på?

- Highbury. Den er så liten at Henry ikke får store flater å løpe på. Og så hender det at publikum forsøker å gi bort penger, hehehe.

- Hvem var helten din som ung?

- Jeg pleide å holde med Everton og Peter Reid var favoritten. Han var best på det laget jeg fulgte med.

- Kan Liverpool klare å hente inn forspranget til Manchester Utd, Arsenal og Chelsea?

- Akkurat nå må vi bare innse at vi ikke er gode nok i forhold til dem. Manchester United er et bedre lag, det er et faktum vi ikke kan fornekte. I flere sesonger har vi slitt mot svakere lag, og det holder ikke dersom vi skal kjempe om tittelen. Men ingen skal likevel avskrive oss allerede denne sesongen; selv om det er ni poeng opp til Arsenal så er ingenting avgjort. Vi var i en lignende situasjon i fjor, og alle husker hva som skjedde med oss.

- Chris Kirkland eller Jerzy Dudek?

- Kirkland er et helt spesielt talent som helt sikkert på vil ubestridt førstevalg på sikt. Dudek har vært god i år, og spiller helt sikkert videre. Chris har i tillegg slitt med et par skader. Men jeg kan si for sikkert at begge er hundre ganger bedre enn Sander Westerveld! Han var ikke noe særlig. Alle kunne ha scoret på ham.

- Hvordan trives du som pappa?

- Det er kjempespennende! Han er 11 måneder nå og har begynt å gå litt. Farskap er en rolle jeg nyter.

- Til slutt, har du sett Igor Biscan smile?

- Nei faktisk ikke. Men det er nok for at han rett og slett ser slik ut, ikke for at han er konstant sint.