Chelsea avgjør i påsken?

Ti kamper igjen for Liverpool, ni for de andre. Sluttspurten starter nå for de som skal kjempe om den siste plassen til CL. Vi har sett nærmere på program og muligheter.

Everton på 49 poeng, Chelsea har 48, Charlton 45, mens Liverpool står på 43 og en kamp mindre spilt.  I teorien kan selvfølgelig Newcastle sprekke, og Blackburn, Tottenham eller Southampton lure alle gjennom en kanonavslutning, men det er lite trolig.  Klubben som plasserer seg bak Arsenal, Manchester United og Newcastle, og får det viktige 4.plassen og kvalifisering til Champions League, er høyst sannsynlig blant det nevnte firkløveret.

Nedenfor kan se du det gjenstående ligaprogrammet for Everton, Chelsea, Charlton og Liverpool.  Vi har sett litt nærmere på de enkelte lags sjanser før Liverpool-Bolton 8.mars sørger for at alle lagene er à jour i forhold til antall kamper.

Everton – Møter alle topplagene

Den blå naboen har overrasket de fleste ved å henge med i toppsjiktet.  Hardt arbeid og høy moral har gjort at de har vunnet mange jevne kamper, noe som en beskjeden målforskjell på +4 også understreker.  Elevene til David Moyes skal imidlertid få jobbe for det dersom de skal holde på sin 4.plass.  Laget møter både Arsenal og Chelsea igjen borte, mens Newcastle, Liverpool og Manchester United er blant dem som gjenstår på Goodison.  De har altså igjen alle topplagene.  Ikke minst får de en viktig påske, hvor man gjør klart for Merseyside derby på lørdagen, før en tar turen til Stamford Bridge to dager etter.  I tillegg har man igjen West Ham og West Bromwich, to lag som kjemper for sine liv.

Vurdering:  ”Alle” venter på at det skal knake litt i det byggverket som har gjort at Everton pr. i dag står mer oppreist enn de røde fra Anfield.  Det gjenværende kampprogrammet er det tøffeste av alle de som kjemper om en plass blant de fire beste.  For tøft etter vår oppfatning.

Chelsea – Slåsskamp med sultne bunnlag

Laget fra sentrale London møter West Bromwich, Sunderland og Bolton i tre av de fire neste kampene.  Tøffe kamper mot desperate bunnlag, som ofte kan vise seg å bli bananskal så sent i sesongen.  I tillegg møter man konkurrentene Everton og Liverpool hjemme på Stamford Bridge.

Vurdering: Chelsea har tapt sine to siste ligakamper mot Newcastle og Blackburn, og det er å håpe at Londonerne får en ytterligere forlengelse av den downperioden man har startet på.  En må uansett bare erkjenne at Chelsea har de beste kortene på hånden.  Det har det letteste kampprogrammet, og de kan avgjøre mot de hardeste motstanderne på eget gress.

Charlton – Holder de helt inn?

Charlton er i en tilsvarende situasjon som Everton, bare at de er en enda større overraskelse.  De har også evnen til å vinne jevne kamper, og man har for eksempel greid å kapre seks seire på bortebane.  Ved siden av Liverpool og Manchester United har man imidlertid også igjen sterke hjemmelag som Blackburn og Middlesbrough igjen på fremmed gress.

Vurdering:  Vanskelige bortekamper, og Newcastle og Leeds i de to neste oppgjørene på The Valley – vi tror mye skal til om ikke Charlton snart er hektet av i kampen om Champions League.  De vil nok måtte konsentrere seg om adgang til UEFA-Cupen, og å holde lag under seg på armlengdes avstand.  En stor prestasjon i seg selv.

Liverpool – Tøffe bortekamper

De røde møter Tottenham, Manchester United og Everton i sine tre neste bortekamper, før man altså avslutter sesongen mot Chelsea på Stamford Bridge.  På hjemmebane synes programmet mer overkommelig, men involvert i UEFA-Cupen kan gi et krevende program for en tropp som synes noe mer sårbar for skader enn hva tilfellet har vært i et par sesonger.

Vurdering:  Liverpool har stilt seg selv i en posisjon som gjør at man knapt har råd til et eneste feilskjer.  Hjemmekampene må vinnes, og man må ta solid med poeng på bortebane.  Under Gérard Houllier har man tidligere vist at en er i stand til å avslutte sesongen med en imponerende kamprekke, og finaleseieren mot Manchester United vil ha gitt alle et løft.

Summa Summarum:  Chelsea har som nevnt mange gode kort på hånden, ikke minst i påsken da de møter Villa på bortebane og Everton hjemme.  Liverpool på sin side møter både Charlton hjemme og reiser til Goodison for å kjempe om å være best i by’n.  De blå fra London har vel likevel ikke helt greid å riste av seg inntrykket av at de er i stand til å gå på en og annen overraskende blemme?  Hvis den endelige avgjørelsen skal skje når Liverpool gjester Chelsea 11.mai, vet alle som følger Owen & Co hva de siste års statistikk kan fortelle om tilsvarende kamp.  Stamford Bridge har vært vår vanskeligste bane de siste sesongene, men en gang må det vel snu?  Nøkternt sett holder vi likevel Chelsea som favoritt til å kapre 4.plassen, foran Liverpool.  Everton og Charlton har en for tøff innspurt til at de greier å holde distansen helt inn.

 

Lørdag 8/3 (29. runde):
Liverpool - Bolton (16.00)

Lørdag 15/3 (30. runde):
Charlton - Newcastle (16.00)
Everton - West Ham (16.00)
Søndag 16/3
Tottenham - Liverpool (16.00)
West Bromwich - Chelsea (17.05)

Lørdag 22/3 (31. runde):
Chelsea - Manchester City (16.00)
Middlesbrough - Charlton (16.00)
Søndag 23/3
Arsenal - Everton (17.05)
Liverpool - Leeds (15.00)
 

Lørdag 5/4 (32. runde):
Charlton - Leeds (16.00)
Manchester U. - Liverpool (13.30)
Sunderland - Chelsea (16.00)
Søndag 6/4
Everton - Newcastle (17.00)
 

Lørdag 12/4 (33. runde):
Blackburn - Charlton (16.00)
Chelsea - Bolton (16.00)
Liverpool - Fulham (16.00)
West Bromwich - Everton (16.00)
 
Lørdag 19/4 (34. runde):
Aston Villa - Chelsea (16.00)
Charlton - Birmingham (16.00)
Everton - Liverpool (16.00)
 

Mandag 21/4 (35. runde):
Chelsea - Everton (16.00)
Liverpool - Charlton (16.00)
 

Lørdag 26/4 (36. runde):
Charlton - Southampton (16.00)
Chelsea - Fulham (16.00)
Everton - Aston Villa (16.00)
West Bromwich - Liverpool (16.00)

Lørdag 3/5 (37. runde):
Fulham - Everton (16.00)
Liverpool - Manchester City (16.00)
Manchester U. - Charlton (16.00)
West Ham - Chelsea (16.00)

Søndag 11/5 (38. runde):
Charlton - Fulham (16.00)
Chelsea - Liverpool (16.00)
Everton - Manchester U. (16.00)