Chris Kirkland i landslagstroppen

Fem Liverpool-spillere med i Englandstroppen. Souness bekrefter at han ønsker Babbel. Liverpool advart mot stående tilskuere. Tap for U-19 i Australia. Mellor på benken.

Sven Gøran Eriksson har tatt ut Englands-troppen som skal møte Kroatia på onsdag, og den største overraskelsen er kanskje at han har funnet plass til Liverpool-keeper Chris Kirkland, uten at denne har spilt en eneste offisiell kamp for sin klubb etter den stygge kneskaden han pådro seg mot Crystal Palace i januar i fjor.

Svensken har funnet plass til hele 5 Liverpool-spillere i sin tropp, men det var mer ventet at kvartetten Danny Murphy, Steven Gerrard, Emile Heskey og Michael Owen skulle figurere i troppen til Kroatia-kampen.

Troppen i sin helhet:

David James - West Ham United
Paul Robinson - Leeds United
Chris Kirkland - Liverpool

Phil Neville - Manchester United
Danny Mills - Leeds United
Wayne Bridge - Chelsea
Ashley Cole - Arsenal
Rio Ferdinand - Manchester United
Sol Campbell - Arsenal
Jonathan Woodgate - Newcastle United
John Terry - Chelsea

David Beckham - Real Madrid
Joe Cole - Chelsea
Owen Hargreaves - Bayern Munich
Steven Gerrard - Liverpool
Frank Lampard - Chelsea
Paul Scholes - Manchester United
Nicky Butt - Manchester United
Trevor Sinclair - Manchester City
Danny Murphy - Liverpool
Kieron Dyer - Newcastle United

James Beattie - Southampton
Michael Owen - Liverpool
Emile Heskey - Liverpool

Souness bekrefter at han ønsker Babbel

Etter Blackburns storseier over Wolves i ettermiddag bekreftet manager Graeme Souness at han ønsker å knytte Liverpools Markus Babbel til sin tropp.

"Han er en spiller jeg beundrer høyt. Jeg ønsker å bringe han til Blackburn, men det gjenstår mye forhandlinger", sa Souness, som også er ute etter midtbanespilleren Barry Ferguson fra skotske Rangers.

Nær reduksjon av tilskuerkapasiteten på Anfield.

Ifølge Liverpool Echo har Liverpool FC så vidt unngått å måtte redusere tilskuerkapasiteten på Anfield. Dette som følge av vedvarende ståing av tilskuerne på sittetribunen The Kop. Stadionmanager Ged Poynton kom i dag med en advarende pekefinger til fansen før seriestart. Klubben kan bli nødt til å redusere kapasiteten med så mye som 3000 om denne siste advarselen om å forbli sittende blir overhørt av supporterne. Det er spesielt på The Kop og i borteseksjonen at dette problemet oppstår, og det er bystyret som nå truer med å stenge deler av stadion om klubben ikke får bukt med problemet.

"Vi måtte møte for bystyret og kjempe med nebb og klør for å unngå at tilskuerkapasiteten ble redusert. Bystyret er bekymret for sikkerheten på stadion, og som klubb er vi pålagt å sette sikkerheten til våre betalende kunder i høysetet", sier Poynton.

"Vi har nå tilskrevet alle våre sesongkortholdere og advart mot dette, og dersom vi i fremtiden ser folk som står store deler av kampen, eller blir stående lenge i midtgangene eller i utgangene, vil de bli kastet ut fra stadion", legger han til.

"Vi har forståelse for at folk reiser seg opp og blir stående en liten stund når et mål har blitt scoret, eller når noe spennende skjer. Det er ikke det vi snakker om her. Vi har opplevd at visse seksjoner blant publikum har blitt stående hele kamper, og det er dette regelbruddet som er problemet. Vi kommer denne sesongen til å bli nøye overvåket av byrådet og fotballmyndighetene, og vi må rapportere overtredelser. Dersom vi likevel ikke får bukt med problemet må vi redusere kapasiteten på Anfield", avslutter han.

Bronsefinale for U-19

Det ble tap mot Australia Institute of Sport (AIS) i semifinalen i turneringen i Australia. Semifinaleresultatene ble som følger:.
Liverpool v AIS 1 - 2
Hajduk Split v Bayer 04 Leverkusen 6 - 2

Dermed blir det bronsefinale mot Bayer Leverkusen i morgen tidlig
Søndag 17/8 Playoff
Liverpool v Bayer 04 Leverkusen
1.00pm (lokal tid)Hindmarsh Stadium

Søndag 17/8 Final
AIS v Hajduk Split
3.00pm Hindmarsh Stadium

Mellor på benken

Neil Mellor var vraket fra startoppstillingen til West Ham til dagens oppgjør mot Sheffield United. David Connlly ble foretrukket som spissmakker til Jermaine Defoe. Mellor kom inn for Garcia et stykke ut i matchen, der David James holdt buret rent for Hammers, og dermed endte det hele med 0-0 og poengdeling.

Staunton på vei bort fra Aston Villa

Tidligere Liverpool-spiller Steve Staunton er på vei bort fra Aston Villa. Han inngår ikke i fremtidsplanene til manager David O’Leary, og 1. divisjonsklubbene Walsall og Coventry er interessert i veteranen, som ikke ser ut til å ha noen framtid på Villa Park.