Cissé og Boumsong ordnet Auxerre-triumf

Liverpool-aktuelle spillere avgjorde fransk cupfinale. Transfervinduet åpnet. Nytt stadion nødvendig for å konkurre med de beste i Europa, ifølge Houllier. Stevie G kritiserer hektisk spilleprogram.

Gerard Houllier var tilstede på Stade de France under den franske cupfinalen i går. Han må ha likt hva han så. Både Djibril Cissé og Jean-Alain Boumsong(bildet), som er aktuelle for en overgang til Liverpool i sommer, tegnet seg på scoringslista og sikret Auxerre en 2-1-seier mot Paris St. Germain. Dermed sikret Auxerre seg UEFA-cupspill neste sesong. PSG kom imidlertid best i gang og tok ledelsen etter 23 minutter ved Hugo Leal. Paris-laget så også ut til å ha brukbar kontroll på kampen før dommeren, noe strengt, viste ut målscoreren for en tackling på Auxerre-midtstopper Philip Mexes i det 67.minutt. Inntil da hadde Cissé hatt en vanskelig oppgave på topp som ensom spiss. Auxerre-trener Guy Roux gjorde så et innbytte og la om fra 4-5-1 til 4-4-2 og det ga umiddelbart resultater. Djibril Cissé gikk på et nydelig løp i bakrommet og kunne på hel-volley styre et høyt framspill nydelig inn i nettmaskene. Med et minutt igjen av ordinær tid avgjorde så Boumsong kampen. Etter noe klabb og babb inne i feltet satte han inn en retur fra fem meter.

Ventetiden er forbi - transfervinduet åpnet offisielt i dag, og de nærmeste tre månedene er spillertransaksjoner tillatt for klubbene i Premier League.

Gerard Houllier har for første gang snakket ut om hvor viktig det er for Liverpool å flytte til et nytt stadion dersom klubben skal klare å konkurrere med de beste lagene i Europa. Det antas at for eksempel Manchester United tjener £1M mer enn de røde hver gang de spiller kamp på Old Trafford, bare på grunn av forskjellen i tilskuerkapasitet. "Jeg tror vi må flytte før eller siden hvis vi skal klare å konkurrere med de andre. Newcastle har et anlegg som kan ta nesten 60000 tilskuere og Manchester Uniteds anlegg tar ca. 70000. Ser vi på inntektene betyr det at vi trenger et nytt stadion dersom vi skal kjempe i toppen av ligaen og i Europa. Det vil bli andre fordeler også som bedre fasiliteter, bedre parkeringsmuligheter, etc.," uttaler manageren til klubbens offisielle nettsider.

Steven Gerrard forbereder seg i disse dager sammen med det engelske landslaget til kampene mot Serbia & Montenegro og Slovakia. Han er den siste av mange til å uttale seg om det svært hektiske kampprogrammet spillerne utsettes for, og håper at FA gjør noe for å minske presset på spillerne. "Alle har en mening om det antallet kamper vi må spille og på et eller annet vis må fotballmyndighetene få ryddet opp i galskapen. De fleste av guttene har spilt rundt 60 kamper denne sesongen og det er et spørsmål om å få orden på noe som er ute av kontroll. Enten må sesongen forkortes eller så må disse kampene bli spilt i løpet av sesongen. Det sliter deg ut, det er vanskelig å håndtere og det er derfor enkelte lag blir slått tidlig ut av turneringer, fordi de er utslitt," sier Gerard. Både Gerard Houllier, Arsene Wenger og David Moyes har tidligere uttalt seg negativt til det tøffe kampoppsettet, og mener det svekker de engelske klubbenes muligheter i Europa.