Cissé toppscorer i Frankrike

Liverpool tvinges ut på transfermarkedet i januar etter svak ligaform? Fransk target topper scoringstabellen i Frankrike etter to nye mål i helgen.

Med bare fem uker igjen til transfervinduet åpner blir det ikke bare å spennende å se om Liverpool benytter muligheten til å handle inn forsterkninger. Det blir også det første sikre tegnet på hvor mye tillit Gérard Houllier har blant styremedlemmene på Anfield. Ingenting tyder enda på styret kommer til å snøre igjen pengesekken. Samtidig er det et faktum at ligasesongen mer og mer ligner en skuffelse vurdert opp i mot de målsetningene klubben har. Isolert sett var ikke poengdeling på Riverside en katastrofe. Prestasjonene og spillet i gårsdagens kamp, gjør imidlertid at det igjen stilles kritiske spørsmål. Hvor mange sjanser skal manageren få? Hvor mye penger skal stilles til rådighet? Hvor lang tid går det før vi igjen kan kjempe om ligagullet og spille regelmessig i Champions League? Liverpool er en tålmodig klubb, velsignet med tålmodige supportere. Houllier vil aldri bli mobbet ut fra Anfield. Han blir ikke kastet til ulvene. Det er ikke Liverpools måte å operere på. Likevel, over tid må enhver manager prestere i forhold til forventninger. Houllier er intet unntak, og forventningene på The Kop er store. Slik sesongen har utviklet seg står man bare et par nederlag fra en ren fiasko. Der har Houllier vært før, og klart å reise seg. Derfor blir det ekstra spennende å se frem mot 1. januar – og hvilke avgjørelser som blir tatt i den sammenheng.

 

Cissé scoret to nye mål

Forrige sesong slet man også i ligaen da transfervinduet ble åpnet. Den gang ble troppen vurdert sterk nok til å bli minst nummer fire i ligaen. Det var en feilvurdering. Følelsen er unektelig at Liverpool frivillig eller ufrivillig blir nødt til å handle i januar. Et såkalt target er den franske storspilleren Djibril Cissé. Den storvokste, men målfarlige spissen med den karateristiske hårfrisyren var så godt som Liverpoolspiller i sommer, før en sta Auxerre-manager klarte å snu Liverpool. Av den grunn blir Cissé regnet som en sikker mann, enten i januar eller til sommeren. Ironisk nok kan en eventuell overgang til Anfield være sterkt avhengig av Houlliers fremtid. Det er som kjent nettopp det store kontaktnettet og det personlige forholdet til Auxerres manager som gjør at spillere som Cissé og Boumsong skal være aktuelle for oss. Den siste tiden har det også kommet urovekkende meldinger om at en viss London-klubb har meldt sin interesse for Cissé. Interessen for Frankrikes toppscorer blir nok ikke mindre dersom han fortsetter å putte mål. I går scoret han to nye da Auxerre vant 2-0 mot Metz. Han er dermed opp i 10 ligamål på 14 kamper. Etter en mellomsesong i fjor (1 mål på 33 kamper), slo han igjennom med 22 fulltreffere i den franske liga på 29 kamper i 2001/02. La oss derfor håpe at ryktene for en gangs skyld stemmer, og at dette er en avtale som klubbene har tatt hverandre i hånda på.