Den fødte nummer 7

Sydney 1991: Under en triksekonkurranse bekjentgjør Harry Kewell (12) sin kjærlighet til Liverpool Football Club. Liverpool 2003: Harry Kewell (24) meldes spilleklar for sin favorittklubb.

Det var Howard Wilkinson som hentet Harry Kewell til England og Leeds i 1995, etter at faren hadde gjort første framstøt. Da hadde Harry nettopp fullført fotballakademiet i australske New South Wales. På dette tidspunkte var han også aktuell som venstreback, i tillegg til de posisjonene vi vet han behersker i dag. Året etter debuterte han for både klubb og landslag.

 

Siden det har den australske spissen og flankespilleren vært i Leeds, hvor han spilt 227 kamper, scoret 63 mål og blitt kåret til året unge spiller 1999/2000, men Kewells hjerte har likevel alltid banket for en viss klubb litt lenger nord i landet.

 

Da han nå fikk sjansen til å slutte seg til sin favorittklubb, var han bestemt på det skulle skje – enten før eller senere. I prosessen avslo han tilbud fra storklubber som Manchester United, Barcelona, Chelsea og Arsenal, og det tross at alle fristet med spill i Mesterligaen og enkelte sågar med mer enn 30 prosent høyere lønn!

 

The Kop vet å verdsette sånt. Harry Kewell kan lett bli den Store publikumsfavoritten på Anfield. For, Liverpools publikum vet også å verdsatte gode dribleraid og frekke forsøk, og nå kanskje mer enn noen gang. Supporterne har sårt savnet en skikkelig spilloppmaker, ving og driblefant. Det har vi definitivt fått: Kewell, Harry oppfyller alle disse karakteristikkene så til de grader at han burde stå oppført med dem som titler i telefonkatalogen…

 

Når ting går trått er ”trollmannen fra Oz” en spiller som uten videre kan sette fyr på tribunene. Han kan leke seg med hvilken midtstopper det skal være og derigjennom vekke optimisme og entusiasme til live. Sånn sett er Harry Kewell en uvurderlig lagspiller.

 

Men mest av alt er han eminent individuelt, et teknisk vidunder og en effektiv målgjører og -giver. Han glir over gressteppet som en uberegnelig Flymo.  I en ellers laber forrige sesong for Leeds, bidro Kewell i fjor med 14 mål og sju målgivende. Prestasjonen blir enda større av at han spilte vel så mye på høyre og venstre ving, som på topp. 

 

Hva får så Harry Kewell ut av overgangen? Ikke bare slutter han seg til klubben i sitt hjerte, LFC har allerede nå – før han har deltatt på en eneste trening – gitt unggutten den største tillitserklæringen en Liverpool-manager har å gi: Trøye nummer sju.

 

Kewell har allerede gjort det klinkende klart at han har skyhøye sportslige ambisjoner for oppholdet på Merseyside. I tillegg til å vinne trofeer med sin nye klubb, vil han rett og slett bli verdens beste fotballspiller!