Diao og Kewell ikke med til Asia

Ankelskader holder Kewell og Diao hjemme. Houllier roser spillerne etter gårsdagens kamp. England U19 møter Tsjekkia.

Kewell og Diao ikke med til Asia                                                       

Harry Kewell og Salif Diao blir ikke med til Asia etter å ha pådratt seg ankelskader I gårsdagens kamp mot Crewe. Røntgenbilder viser skader på leddbåndet hos begge to, men det ser heldigvis ut til at skadefraværet ikke blir langvarig for noen av dem, og man håper at de skal være klare igjen til Amsterdam-turneringen om to uker. Klubbens pressetalsmann Ian Cotton sa følgende: ”Harry har tatt røntgen av venstre ankel, og bildet avslører en skade på leddbåndet. Salif Diao har en lignende skade på sin høyre ankel. Foreløpige indikasjoner tyder på at begge to kan være tilbake i trening om ti dager, og muligens bli klare til spill i Amsterdam-turneringen, som starter 1. august. Ingen av dem har noen mulighet til å bli klare til kampene i Asia, så de vil bli hjemme og få behandling for skadene.” Markus Babbel og Florent Sianama-Pongolle fikk også smeller i gårsdagens kamp, men begge er friskmeldte og reiser med resten av laget til Asia på mandag. Sjekk ellers vår oppdaterte oversikt over skader og suspensjoner

Houllier fornøyd med innsatsen 

Gérard Houllier var fornøyd med laginnsatsen mot Crewe, i en kamp der vertenes keeper Clayton Ince markerte seg med en rekke utrolige redninger: ”Det eneste jeg kan sette fingeren på er at vi ikke vant. Vi traff tverrliggeren, Sinama-Pongolle traff stolpen etter et mønsterangrep og Emile hadde også en kjempesjanse mot slutten av kampen. Disse kampene handler om finjusteringer. Jeg var fornøyd med innsatsen og pasningsspillet selv om gressmatta ikke var den beste. Crewe hadde marginene på sin side, og keeperen deres hadde noen mirakuløse redinger.”

Biscan som midtstopper

Igor Biscan gjorde en ny god kamp i midtforsvaret i går, og i følge Houllier kan kroaten komme til å få et gjennombrudd i den posisjonen denne sesongen: ”Jeg liker ham i den posisjonen. Han er sterk og rask, og det er egenskaper jeg setter pris på. Han kommer til å bli et bra cover på midtstopperplassen. Det blir hans framtidige posisjon på banen."

God debut for Le Tallec

Houllier var fornøyd med debuten til Anthony Le Tallec, men poengterte at man ikke skal vente seg for mye av 18-åringen denne sesongen: ”Jeg var ikke overrasket, men jeg var fornøyd med hvordan han øyeblikkelig kom med i spillet. Han viste glimrende pasningsspill til tider – spesielt pasningen til Vignal og stikkeren til Heskey. Det er nok for tidlig med en plass på laget allerede nå, for han er fortsatt i en læringsprosess. Det tar tid, og det er derfor vi har hentet ham og Florent inn allerede nå. Jo fortere de lærer, jo raskere blir de klare.”

Ny midtbaneformasjon

Liverpool spilte i går med en ny midtbaneformasjon, der Harry Kewell spilte i en slags fri rolle rett bak de to spissene. Kewell var glimrende i den rollen før han måtte hinke ut, og Anthony Le Tallec var også strålende i den samme posisjonen. Houllier var også glad for å se at de tingene man har øvd på på trening fungerte i kamp: ”Vi spilte med en annen formasjon enn det vi pleier. Jeg ville prøve ut et par ting på midtbanen, og det ser spennende ut. Jeg likte måten Harry Kewell og senere Anthony Le Tallec fungerte i rollen rett bak spissene.” 

Owen i storform

Michael Owen har vist imponerende takter hittil i sesongoppkjøringen, og Houllier er veldig fornøyd St.Michaels form: ”Michael virker veldig pigg, og han vet i hvert fall hvor målet står! Jeg tror dette er første gang han er helt skadefri under sesongoppkjøringen. Forrige sesong kom han tilbake fra VM med en hamstring-skade, og kunne ikke trene skikkelig på grunn av det. I år har han løpt mye, og han virker i bedre form enn noen gang.”

John Welsh i aksjon i dag

England, med John Welsh på laget, spiller i dag sin siste kamp i gruppespillet i U19-EM i Liechtenstein. De møter Tsjekkia klokka 18:30, i en kamp der uavgjort vil være tilstrekkelig for å gå videre. Kampen vises på Eurosport i opptak klokka 20:00, noe en kan se på vår oversikt over TV-kamper.