Didi støtter Gerrard

Dietmar Hamann støtter klubbens nye kaptein. Familien til Le Tallec skryter av Houllier. Begge juniorlagene i aksjon i dag.

Didi Hamann starter nok ikke morgendagens kamp mot United, men er likevel glad for å være skadefri. Nå venter bare litt mer kamptrening før tyskeren kan forvente å være i førsteelleveren igjen. – Det var en stor overraskelse for meg å få gjøre comeback mot Blackburn i ligacupen forrige uke. Det er alltid vanskelig å være helt sikker på når man er klar etter skade. Jeg har trent godt i tre uker og ikke merket noe reaksjon i foten. Jeg har også spilt en reservelagskamp og håper snart å være blant de 11 på førstelaget. Didi sier han har sett de fleste kampene for sesongen, og tror det kan bli en bra sesong dersom Liverpool klarer å bli enda mer kyniske i begge straffefeltene. Han støtter valget av Steven Gerrard som ny kaptein. – Det var en god avgjørelse å utnevne Stevie til kaptein, og han fortjente det. Han har alle kvaliteter en toppspiller trenger og forbedrer seg hele tiden. Selv om jeg er eldre og har mer rutine enn ham, tror jeg ikke det er mye han har lært fra meg. Det er ikke noe problem for meg å ha en ung kaptein, avslutter Didi.

Le Tallec senior lovpriser Houllier
Vi har tidligere fått høre hvordan Liverpool og Gérard Houllier snøt både Arsenal og Manchester United for signaturene til Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle. Faren til Le Tallec løfter nå ytterligere på sløret og forteller om hvordan guttene traff hverandre første gang og hvor viktig Houllier har vært i forbindelsen med overgangen til Anfield-klubben.
- Jeg husker de først traff hverandre under en turnering for juniorer på Reunion. De var da begge 10 år gamle. Jeg var der med Tonys (farens kallenavn på Le Tallec, red anmrk) lag fra Le Havre, og tok et foto av ham sammen med turneringens beste spiller. Det viste seg å være Florent, og etter hvert fant vi ut at han var i familie med min svigerinne. Guttene er dermed fjerne slektninger, forteller Onesime Le Tallec, og ikke søskenbarn slik det har stått enkelte steder. Han forteller videre om sjokket da de hørte om Houlliers sykdom, like etter guttene hadde signert høsten 2001.
- Florent kom etter hvert til Frankrike og bodde hjemme hos oss. Flere storklubber jaktet på dem, men det var Gérard som gjorde utslaget for at de valgte Liverpool. Han behandlet oss veldig profesjonelt og fortalte tidlig om ambisjonene hans både for laget og guttene. Han ringte blant annet og gratulerte oss på natta etter at guttene hadde storspilt i VM finalen for U-17 i Trinidad. Det er en slik type han er. Sjokket var derfor stort da vi fikk høre om hjerteproblemene hans kort tid senere.

 

Juniorlagene i aksjon

Den lovende midtbanespilleren David Mannix fortsetter sitt comeback når U-19 tar i mot Bolton på Akademiet i dag. Mannix spilte en time for i 0-0 kampen mot Crewe for en uke siden – og starter trolig i dag etter å ha lagt tilbake et sammenhengende skademareritt på 15 måneder. Det er problemer med kneet som har ødelagt for unggutten. U-19 har spilt uavgjort i seks av 10 kamper hittil i sesongen.

U-17 reiser til Manchester i dag for å møte tabelleder United. Laget har scoret ti mål på de to siste kampene, men møter nå et lag som enda ikke har tapt denne sesongen.