Dietmar Hamann må opereres

Didi har i lang tid slitt med en leggskade og eneste løsning er å legge seg under kniven. Men ikke før etter sesongslutt

Hamann lider av opphopning av kalsium på leggen rett over ankelen, og eneste måten å få kurert problemet på er å operere. 29-åringen har spilt med smerter denne sesongen og problemet har bare økt. Til slutt var det såpass ille at han måtte holde seg i ro for å lindre smertene. Men tyskeren har bestemt seg for å utsette operasjonen til etter sesongslutt for å hjelpe Liverpool ut av blindgata. Han har dermed gjenopptatt treningen, men vil trolig ikke være tilgjengelig for en plass i troppen før i begynnelsen av februar.

Hamann har gått glipp av åtte kamper siden han ble byttet ut mot Sunderland 15.desember. Og hjemmekampen mot Middlesbrough 8.februar er satt som et realistisk mål for comebacket.  I dag snakket han om frustrasjonen ved å stå på sidelinjen mens laget sliter i motbakke.

"Det er aldri noen god følelse å ikke kunne spille og du må se kampen istedenfor. Du føler deg hjelpeløs. Jeg vil tilbake på laget så fort som mulig, men det er ingen poeng å forhaste seg. Jeg mangler formen som trengs for å spille i Premier League, men etter en ukes trening bør jeg være okay. Jeg begynte med lett trening i helga og trente noe med ball.  Det er snakk om å bygge seg opp gradvis. Jeg håper det skal ta makismalt 10 dager før jeg kan trene for fullt med spillerne igjen. Så kan jeg begynne å tenke på å spille igjen. Jeg har hatt en forkalkning akkurat over ankelen. Det er en betennelse i benet. Problemet begynte for 12 uker siden, men jeg klarte å spille med det. Deretter ble det mer og mer smertefullt inntil jeg ikke kunne spille i det hele tatt. Jeg har fått behandling i Tyskland, men den eneste måten å bli kvitt problemet på er gjennom en operasjon," uttaler Hamann

Om lagets form sier han følgende: "For å være ærlig, har vi ikke hatt mye flaks. Det har vært kamper hvor guttene hadde fortjent mer enn de har fått, som mot Arsenal, Sunderland, og Sheffield United. På grunn av dette er selvtilliten lav. Det er slikt som skjer i fotball. Vi forsvarer oss ikke godt nok som lag og vi scorer ikke nok mål. Vi ser ut til å slippe inn mål på de verst tenkelige tidspunktene og lider av den grunn. Vi har alle det vanskelig med å forklare hva som har gått galt og vi trodde aldri at dette skulle skje denne sesongen. Men vi har gode nok spillere til å komme oss ut av dette."