Diouf i trøbbel – etter godt resultat i Glasgow

El-Hadji Diouf ruinerte en fin kveld på Celtic Park ved å spytte mot vertenes supportere. Houllier fornøyd med viktig bortescoring i en god kamp.

El-Hadji Diouf vil prege baksidene til engelske aviser etter at kampen mot Celtic endte med 1-1.  I sluttminuttene falt afrikaneren inn blant de nederste benkeradene på Celtic Park, og etter å ha reist seg sendte han ei spytteklyse tilbake mot hjemmelagets supportere.  En tåpelig handling, og Gérard Houllier var raskt ute med å fordømme hva hans spiller gjorde:  ”Det var trist hva som skjedde mot slutten av kampen, og som kastet en skygge over prestasjonen.

”Spilleren har beklaget over hva han gjorde og han er klar over at det  ikke var en passende ting å gjøre, uansett provokasjon.  Han skulle ikke reagert slik han gjorde.

”Liverpool vil ikke forsvare dette på noen måte og vi vil ordne opp i denne saken internt.  Det er en oppførsel som ikke er akseptabel for en Liverpool spiller, og vi ser på saken som veldig alvorlig.”

Det er ventet at UEFA vil reagere strengt, og hvor TV-bildene viste helt klart at spilleren spyttet.  Jamie Carragher fikk tre kampers karantene for å ha kastet en mynt mot publikum på Highbury i en kamp mot Arsenal, og en kan trolig forvente en lignende reaksjon denne gang.

Houllier var fornøyd med selve kampen, selv om Liverpools forsvar fikk kjørt seg uvanlig mye under åpningsminuttene av kampen:  ”Vi startet ikke slik vi ville ha ønsket, men gi spillerne kreditt.  De kom tilbake med karakter og fatning, og de mistet ikke formasjonen eller begynte å jage.

”Jeg syntes det var en glimrende kamp og en rettferdig resultat.  Vi er imidlertid fortsatt bare halvveis, selv om et bortemål er viktig.”