En forsvarstale

Gérard Houllier var svært fornøyd med Liverpools forsvar da Auxerre ble slått med 1-0. Sjansene øker for ”The battle of Britain”.

Det var som å skru tiden et par år tilbake.  Et målbevist Liverpool som forsvarte seg med besluttsomhet og kløkt, mot en bra motstander på en vanskelig bane.  Framover greide man å skape stadig større sjanser på sine sporadiske fremstøt, etter hvert som vertene fra Auxerre ble mer og mer frustrerte.  For to år siden endte det med klubbens tredje triumf i UEFA-Cupen, og de røde fra Anfield blir ikke lette å sette ut denne sesongen heller hvis man fortsetter i samme spor.

Manager Gérard Houllier var enig at man defensivt nå var tilbake på sitt beste:  ”Dette var en sterk prestasjon ute i Europa, full av lagånd, karakter, og viljestyrke.  I tillegg tok vi sjansen når den kom.  Vi kunne hatt et par mål til ved Emile og Michael, men å vinne her er alltid sterkt.  Vi visste det ville bli vanskelig, og at de ville sette oss under press.  Vårt defensive spill, og laget som sådan, var glimrende i å tackle det.

”Mitt eneste savn var at vi til tider kunne ha spilt bedre fotball, men vi har spilt bedre fotball i det siste uten å ha fått noe resultat, og derfor er jeg mer enn fornøyd med å innkassere denne seieren.”

Liverpool fikk altså både sin første seier i Frankrike, og det første bortemålet man har scoret på fransk jord, men Houllier avviser alle tanker om at man nå er så godt som klare for kvartfinalen:  ”Det er bare pause.  Andre omgang er på Anfield og vi må være på tå hev.  Vi har sørget for at vi har en god sjanse til å gå videre, men det er fortsatt en jobb å gjøre.”

Oppsettet for kvartfinalen er altså allerede klart, og vinneren av Liverpool og Auxerre møter seierherren mellom Celtic og Stuttgart.  Skottene har skaffet seg et bra utgangspunkt etter å ha vunnet 3-1 i Glasgow, og resultatene på torsdag kveld har utvilsomt styrket sjansene for et klassisk oppgjør mellom de to storhetene i britisk fotball.