England satser på Emile

Heskey, Gerrard og Owen fra start. Ni røde involvert i landskamper i dag. Seier for unge franskmenn. U19 i lokaloppgjør.

Sven-Göran Eriksson mer enn antyder at det er Emile Heskey som vil bli partner til Michael Owen når England i kveld er forventet å vinne klart borte mot Liechtenstein:  ”Jeg tror at Emile vil bli veldig viktig for oss siden de har sterke spillere som er gode i lufta.  Han gjorde en meget god jobb for oss under VM.  Han jobbet hardt i alle kampene, og bidro med sin fysiske tilstedeværelse når vi angrep og også ved mange tilfeller når vi forsvarte oss.  Jeg håper han fortsatt vil vise seg å være viktig for oss.”

Ved siden av Owen og Heskey vil Steven Gerrard være en viktig brikke sentralt på midtbanen.  Derimot ser det ut til at Kieron Dyer blir valget på venstrekanten, mens Danny Murphy må ta til takke med en plass på benken.

Ytterligere fem røde vil være involvert i EM-kamper i kveld.  Milan Baros og Vladimir Smicer er med Tsjekkia til en svært viktig kamp i Nederland, Jerzy Dudek vil høyst sannsynlig stå i mål når Polen er verter for Ungarn, Dietmar Hamann er trolig tilbake for Tyskland når de er favoritter hjemme mot Litauen, mens Sami Hyypiä vil lede Finland uten den skadede Jari Litmanen i en vrien bortekamp mot Italia.

Kampprogram: Liechtenstein-England 18.30, Tyskland-Litauen 19.00, Polen-Ungarn 20.00, Nederland-Tsjekkia 20.30, Italia-Finland 21.00.  Sjekk vår TV-liste for hva som kan ses på skjermen.

Frankrike U21 vant i går kveld 2-0 mot Malta.  Alou Diarra spilte hele kampen på sentral midtbane, for øvrig ved siden av kapteinen Benoit Cheyrou, broren til Bruno.  Grégory Vignal var også med fra start, etter det vi forstår på midtbanens venstreflanke, og Greg var involvert i begge scoringene.  Florent Sinama-Pongolle spilte i 66 minutter fremme i angrepet.

Liverpool U19 spiller i dag borte mot Everton.  Vi regner med å kunne legge ut en sluttrapport i løpet av ettermiddagen.