England satser på Heskey

Engelsk media skriver i dag at Emile Heskey og Wayne Rooney vil bli spissparet mot Tyrkia. England taper aldri med Gerrard. ”Anfield sør” gir inspirasjon til ”nye Anfield”.

Engelsk media hevder i dag at de siste treningsøktene ledet av Sven-Göran Eriksson tyder på at Emile Heskey vil få jobben som ensom spiss når Michael Owen nå er ute med skade.  Den temperamentsfulle tenåringen Wayne Rooney kan få en rolle mellom angriper og midtbane.  Heskey har ofte fått tillit fra Eriksson, men da helst sammen med klubbkamerat Owen.  Heskey og Rooney har kun spilt 44 minutter sammen.

 

Engelskmennene behøver altså minst uavgjort i heksegryta i Istanbul for å vinne EM-gruppe 7, og dermed gå rett til sluttspillet i Portugal neste sommer.  Det å miste toppscorer Owen er et hardt slag for ”the land of hope and glory”, og under Eriksson har man ingen god statistikk i de kampene hvor St. Michael har vært ute.  På den annen side vil Steven Gerrard spille sin kamp nr 21 med de tre løvene på brystet, og scouseren har aldri vært med på et tapende England!  23-åringen har vært uheldig med skader siden debuten mot Ukraina i mai 2000, men få er i tvil hvor viktig han er for landslaget.  Stevie G vil garantert få en plass på midtbanen, det eneste spørsmålet er om han skal spille sentralt eller på en av flankene.

 

Liverpool har mange gode minner fra Millennium Stadion i Cardiff de siste årene.  Siden 2001 har man vunnet ligacupen to ganger der, FA-Cupen en gang, og i tillegg hatt en seier og et tap i Community Shield.  Det er ikke så rart at noen derfor ynder å kalle arenaen for ”Anfield South”.  Chief Executive Rick Parry uttalte i sammenheng med leveringen av byggesøknaden for et nytt stadion i Stanley Park denne uka, at hovedarenaen for fotball og rugby i Wales hadde gitt inspirasjon når de selv planla sin forhåpentlig fremtidige storstue:  - Da vi først spilte på Millennium Stadium i 2001 var mange av spillerne og staben svært imponert, og jeg hørte faktisk at mange uttrykkte et ”wow” da vi nærmet oss stadion.  Vi har tatt med oss en del ting fra nettopp denne stadion, og som vi tror vil fungere også for oss.

En tunnel under arenaen, som vil gi muligheten for spillerbussen til å kjøre rett inn til anlegget, er noe av det som vil bli likt med Cardiff.  Taket på det nye Anfield vil også minne veldig om hva som er på Millennium i dag.