Everton res 5 – LFC res 1

Reservene fikk bank av den blå naboen. Neil Mellor scoret sitt 20.mål for reservelaget, før han måtte ut med skade. Luzi og Babbel fikk begge rødt kort.

1-0:  Symes (20).  Everton tar ledelsen etter 20 minutter, da et overlegg fra høyre blir sendt rett i tverrliggeren.  Symes setter returen i nettet.

1-1:  Mellor (25).  Liverpool utligner, og selvfølgelig er det "the Boy Mellor" som er sistemann på ballen.  Angriperen klemmer til etter et overlegg fra høyre, og ballen fyker i nettet.

2-1:  Chadwick (35) - Et flott angrep starter med at store Nick Chadwick legger inn fra høyrekanten.  Babbel kommer ikke foran sin mann inne i feltet, som kan heade til Chadwick som har fortsatt løpet.  Den store spissen skyter hardt og kontant i nettaket.

3-1:  Symes (56) - Et frispark ble slått inn fra Evertons venstre siden, og midt inne i feltet kan Symes stusse ballen pent i mål

4-1:  Chadwick(58) - Luzi feller en motspiller på hjørnet av straffefeltet, og dommeren peker på merket.  Keeperen får samtidig rødt kort.  Straffa var ok, men utvisningen veldig hard.  Nick Chadwick scorer igjen for Everton.  Fem minutter tidligere ble Neil Mellor byttet ut med en skade i leggen.  Vertene er i ferd med å kjøre over Liverpool.

Rødt til Markus Babbel (66) - Markus Babbel får også se de røde kortet etter å ha kommet i clinch en Everton-spiller.  Motstanderen blir tildelt gult kort.

5-1:  Barry (83) - Nok et innlegg fra høyre, som blir headet utagbart forbi unge Paul Harrison.

Pauserapport:  En spillemessig nokså jevn omgang i Widnes, hvor Everton likevel har en grei ledelse ettersom det er hjemmelaget som har produsert de største sjansene.  Spesielt i en periode midtveis i omgangen svermet de rundt Patrice Luzi, som forøvrig ikke har hatt noen stor dag så langt.  Først sendte han et utspill rett i et Everton ben, vertene lurte offsiden med et umiddelbart fremspill, men sjansen ble misbrukt.  Litt senere bommer Luzi på et tilbakespill, men Everton brenner igjen en stor mulighet.  I mellom disse sjansene kom også 1-0 målet.  Drøyt halvveis i 1.omgang kom altså mål nr.20 for Neil Mellor denne sesongen, da lysluggen avsluttet med vanlig pondus.  Det er to nokså unge lag ute på gressteppet, og for Liverpool er Stephen Vaughan høyreback og Andy Wright venstre.  I midtforsvaret er det noe mer rutine med Markus Babbel og Jon Otsemobor.  På midten er det unggutta Ryan Wilkie (17) og Chris Butler (18) som bekler flankene, mens Michael Foley og John Welsh spiller sentralt.  På topp er da paret Stephen Gillespie og Neil Mellor.

Sluttrapport:  Etter en relativt jevn 1.omgang ble det altså ren overkjørsel etter pause.  Det meste gikk da også galt for Liverpool som først fikk toppscorer Neil Mellor skadet, og ikke lenge etterpå måtte se at både Patrice Luzi og Markus Babbel ble sendt ut til en tidlig dusj.  Det var avgjørelser som kunne diskuteres, men Everton hadde hele tiden mer kvalitet i sitt angrepsspill og hadde trolig vunnet rimelig komfortabelt selv uten Liverpools utvisninger.  Bortelaget hadde rett og slett for mange unge og lette spillere i de bakre rekker.  For de røde var et bra raid, med påfølgende skudd, fra Stephen Gillespie det eneste man produserte framover etter pause.  Laget avsluttet med en backrekke av Otsemobor, O'Donnell, Flynn og Vaughan, mens Wright, Welsh og Foley spilte på midtbanen og med Gillespie som ensom lengst fremme.  I en kamp hvor det etterhvert kun dreide seg om å slå fra seg for Hugh McAuleys elever har vi valgt å droppe spillerbørsen, men synes at John Welsh var lagets beste på en tung dag.  19-åringen var solid i tacklingsspillet og fornuftig i det meste han foretok seg.

NB  Kilder vi har snakket med mente at Markus Babbel lot seg provosere da en Everton-spiller sparket etter ham rett i etterkant av en frisparkavgjørelse.  Tyskeren skal ha gjort en tilnærmet "skalle" da spillerne konfronterte hverandre, og kan neppe klage særlig på avgjørelsen.  Derimot er det fortsatt vanskelig å forstå at Patrice Luzi fikk se rødt i en felling som kanskje kvalifiserte til straffepark, men hvor det ikke var snakk om noen målsjanse.

Liverpool: Patrice Luzi, Jon Otsemobor, Andrew Wright, Markus Babbel, Stephen Vaughan, Ryan Wilkie (Daniel O'Donnell 67), Michael Foley, John Welsh, Chris Butler (Paul Harrison 58), , Stephen Gillespie, Neil Mellor (Adam Flynn 53). Innbytter: Jason Massie.

Gult kort: John Welsh

Rødt kort:  Patrice Luzi, Markus Babbel.