FA tiltaler Gerrard!

Steven Gerrard risikerer tre kampers karantene etter at FA har reist tiltale som en følge av taklingen på Naysmith mot Everton.

Det Engelske Fotballforbundet (FA) har tiltalt Steven Gerrard for ’violent conduct’ etter en høring i dag. Tiltalen kommer som en følge av Gerrards tofotstakling på Gary Naysmith i lokaloppgjøret mot Everton rett før jul. Dommer Graham Poll gjorde ingenting med forseelsen i sluttminuttene av 0-0 kampen, men TV bildene viste i ettertid at Liverpool-spilleren hadde gått langt over streken, noe Poll også skrev i sin kamprapport. Gerrard innså imidlertid dette tidlig, og ba både Naysmith og Everton-manager David Moyes om unnskyldning rett etter kampen. 22-åringe aksepterte at taklingen var stygg, men understreket at han hadde prøvd å komme seg unna, og at han aldri bevisst ville finne på å skade en motstander.

 

Det er ventet at dersom FA finner Steven Gerrard skyldig vil midtbanespilleren bli utestengt i tre kamper samt en eventuell bot. Liverpool har nå to uker på å svare på tiltalen.

 

En slik avgjørelse har Gerard Houllier sannsynligvis vært forberedt på helt siden også han beklaget hendelsen offentlig, men Liverpools manager håper trolig fortsatt på at Gerrard skal få slippe billig. I dagens utgave av lokalavisen i Liverpool argumenterer manageren med at Naysmith ikke ble skadet som en følge av taklingen.

- Vi har mottatt tiltalen fra FA (…) og vi vil be om en personlig høring. Det jeg kan si er at Steven ikke mente å skade spilleren med den taklingen. Everton-spilleren ble ikke skadet og kunne reise seg og fortsette kampen, sier Houllier.

 

Tidligere i år har Arsenal-duoen Patrik Vieria og Dennis Bergkamp blitt straffet etter høringer i FA.

 

Dersom Gerrard blir funnet skyldig er det dårlig nytt for Houllier. Fra før sliter Dietmar Hamann med skade og Salif Diao er dessuten utestengt mot Southampton etter det røde kortet mot Newcastle.