Fanzinene om krisen i Liverpool

Liverpool Echo har i dag intervjuet tre fanzine-redaktører og en representant for den lokale supporterklubben om den prekære situasjonen i Liverpool FC. Houllier må gå lyder det nesten unisont.

 

Steven Kelly – “Through the Wind and Rain”

“Jeg mener Houllier skulle ha gått av i sommer. Fotball er en kynisk bransje, og Houllier har selv vært så kynisk som noen mot egne spillere, som for eksempel Ince, Westerveld og Fowler. Nå må styret være kyniske mot han.

 

Måten han kom tilbake fra sykdommen på gjorde at han fikk en masse sympati. Nå er denne i ferd med å bli oppbrukt. Jeg mener også at David Moores har mye å stå til rette for. Jeg vet han er en stor fan, men dette er tredje gangen vi har vært i denne situasjonen. Du kan rett og slett ikke tviholde på en manager fordi han er en kompis.

 

Folkene som styrer klubben ser ikke ut til å være i stand til å se hva som skjer med klubben. Dette er ikke en formsvikt. Noe fundamentalt er galt. De som forstår det ser ut til å utgjøre en minoritet. Mange viser til at man ikke sparker managere på Anfield. Det virker som om det er forbudt å kritisere manageren. Vel, det var ikke forbudt da Don Welsh og Phil Taylor satt ved roret, og det slo da ikke negativt ut da vi kvittet oss med dem.

 

Det blir rett og slett for mye manipulasjon fra de som forsvarer Houllier. De som sier at vi var langt nede da han ankom, bør huske på at vi var på tredjeplass i ligaen da han tok over. Nå er vi dårligere stilt enn da Evans forlot oss. Ingen er større enn klubben heter det, men det virker som om Houllier er det nå. Vi hvisker ikke om en forandring lenger, vi skriker etter det.”

 

Dave Usher – “The Liverpool Way”

“Jeg ser likhetstrekk mellom Gerard Houllier og Roy Evans. Da Roy tok over gjorde han en god jobb innledningsvis, men så snart nedturen startet var det ingen vei tilbake. Det samme har skjedd nå. Jeg mener Gerard skulle forlatt oss i sommer.

 

For å være rettferdig mot han, så har han forandret stil i sommer, og han gjorde gode kjøp i Kewell og Finnan. Men min bekymring er at jo lenger han blir værende, jo større sjanse er det for at han ødelegger det han selv har bygd opp. Han kan dra nå med hevet hode, og la fundamentet stå der for noen annen å bygge videre på.

 

Vi trenger noen som kan komme inn, kjøpe et par-tre klassespillere, og kvitte seg med dødkjøttet. Houllier har ikke fått spillergruppen sin til å utnytte sitt potensiale. Vi har kommet til et punkt hvor vi nå sier at en fjerdeplass er suksess. Hvordan kan det være godt nok for Liverpool? Hva i all verden skjedde med ”først er først, og andreplass er ingenting”?

 

Jeg mener også at for få av våre ungdommer har fått sjansen. Jon Otsemobor ville aldri ha spilt nå om det ikke var for den ekstreme skadesituasjonen. Dersom John Welsh spilte for Manchester United ville han fått mer spilletid der enn han gjør i Liverpool nå.

 

Før Houlliers sykdom gikk alt på skinner, men etter at han kom tilbake har alle hans viktige avgjørelser vært mislykkede. Det største problemet er nå hvem som skal avløse Houllier. Jeg liker ikke tanken på at Martin O’Neill skal være manager på Anfield, men det er en avgjørelse for styret, ikke supporterne.”

 

John Pearman – “Red All Over the Land”

 

“Jeg tror det går mot slutten for Houllier nå. Vår fanzine har stått last og brast med Houllier lenge, men nå føler jeg at hele strukturen i klubben må forandres. Jeg lurer ofte på hvorfor ingen unge spillere kommer opp gjennom systemet lenger. Vi har gått ut i 3.runde av FA Youth Cup tre år på rad. Vi burde kjempe likt med de beste også her. Vi må starte med røttene.

 

Det er fordi ingen spillere har kommet gjennom nåløyet at Houllier har brukt så mange penger på utlendinger. Han kjøpte noen gode spillere som Hyypia, Hamann og Henchoz, men spillere som Diao, Biscan, Smicer og Diouf har bare ikke levert varene.

 

Jeg vet ikke helt hvor laget går herfra. Dersom jeg var i Rick Parry eller David Moores’ sine sko nå, ville jeg spurt Gerard hvor vi nå står, og hvem han ønsker å bringe til klubben i januar. Dersom han er fornøyd med troppen vi har nå, må jeg si han må gå.

 

Når jeg hører han sier at vi fortsatt er kun tre poeng bak fjerdeplassen, rister jeg bare på hodet og tenker: Det er bare ikke godt nok likevel.

 

Som supportere prøver vi å være så fair som mulig. Ingen har bedt han ryke og reise ennå. Vi har tryglet Gerard om å ordne opp i rotet, men det har bare ikke skjedd. Jeg tror ikke det er mer han kan gjøre nå.

 

Den beste sammenligningen jeg kan finne er Robbie Fowler. Vi elsket alle Robbie. Han oppnådde mye med klubben, men mot slutten av tiden i Liverpool visste vi at han måtte gå. Det såret oss alle, og det ga oss ingen glede å si det, men det måtte skje. Nå har Gerard Houllier nådd samme punkt som Robbie Fowler. Dersom vi ikke handler nå kan vi havne alvorlig i bakleksa.”

 

Les Lawson – Liverpools offisielle supporterkubb, Merseyside-avdelingen

”Ingen ønsker mer at Gerard Houllier skal lykkes enn jeg. I tre år gjorde han en utmerket jobb, men nå går vi bakover igjen. Supporterne er bekymret over det de ser. Vi kritiserer ikke for kritikkens skyld. Vi er ikke typene til det. Vi elsker denne klubben høyere enn noe annet, og ønsker desperat at Gerard skal få orden på skuta. Men han må handle nå, og bli kvitt spillerne som ikke holder mål.

 

Man kan ikke se isolert på de siste kampene. Dette startet så tidlig som i november i fjor. På de siste 42 kampene har vi bare tatt 56 poeng. Når denne perioden startet stod supporterne helt og holdent på managerens side. Folk sa hele tiden at han fortjente en ny sjanse. Men slik det er nå, får anti-Houllier brigaden mer ammunisjon for hver match. Hans beste sjanse er å få alle skadefrie så fort som mulig, for da kan det hende at folk innser at han har vært ekstremt uheldig med skadesituasjonen.

 

Han må bli mer kynisk. Han må rett og slett kvitte seg med spillerne som har latt han i

stikken. Det er alt for mye dødkjøtt i dagens tropp, og disse må sendes på dør i januar.

Og nye spillere må komme inn. De siste kommentarene fra Steven Gerrard får fansen til

å skjelve, og med hvert tap er Michael Owen en uke nærmere å forlate oss. Det er

deprimerende."