Finnan: -Banen ingen unnskyldning

Steve Finnan snakker om kveldens kamp. Steaua like viktig som møtet med United, mener manageren. Oppdatering angående Milan Baros sin skadesituasjon. Dagens dommer.

Høyreback ser frem mot cup-møtet

- Det blir helt klart en vanskelig kamp. De topper serien og har allerede slått ut Southampton, men vi vet hva som kommer og gleder oss til kampen. Vi vet ikke så veldig mye om dette laget, men de er veldig erfarne når det gjelder spill i Europa forteller Liverpools nye høyreback. Mye har blitt sagt om baneforholdene, hva tenker du om det?

- Det er det samme som i Ljubljana, men vi er erfarne nok til å takle det og bruker det ikke som en unnskyldning. Var mulighten for spill i Europa en av grunnene til at du signerte for Liverpool? - Ja absolutt. Alle ønsker å spille i Europa, og det er kvelder som denne man streber etter som fotballspiller. Forhåpentligvis får vi et godt resultat i kveld og klatrer videre i turneringen. Hvor mye betyr det at Michael Owen er ute?

- Han er selvfølgelig savnet. Han har skoret mye mål allerede denne sesongen og det er synd at skaden ødlegger for kveldens kamp. Vi håper han er tilbake så fort som mulig, men vi har gode erstattere på topp. Pongolle har vist talent og Heskey spiller veldig bra for øyeblikket

Dette er vel en av de største kampene siden du kom til klubben?

- Ja, det tror jeg. Og så kommer et en ny en på søndag. Dette er de ukene du liker som fotballspiller, men vi må ta en kamp av gangen.

Hvordan liker du deg i Liverpool så langt?

- Alle i klubben har tatt varmt i mot meg og jeg føler meg hjemme her.

 

Baros tilbake før jul?

Som tidligere nevnt gjør Carragher bra fremskritt angående benbruddet. Nylig uttalte Jamie seg om situasjonen til lagkamerat Milan Baros.- Milan gjør det veldig bra, og er nok tilbake på banen en stund før meg. Han har fått av gipsen og gått rundt en stund. Jeg tror han er tilbake en måned før meg. I og med at Carra trolig er tilbake i Januar, er dette oppløftende for Baros, som kan være tilbake allerede i desember.

 

Houllier:- Vi vil tilpasse oss forholdene

Gerard Houllier sier han er langt fra fornøyd med banen i Steaua. På gårsdagens trening gjorde Liverpool en liten vri angående treningen. – Vi bestemmte oss for å ikke ha hele treningen på hovedbanen. Vi gjorde en vri og trente på Steaua sitt treningsfelt i 30 minutt og bare 10 minutt på stadion. Jeg er ikke fornøyd med forholdene, men du kan ikke gjøre noe med været. Vi sendte en speider over her nylig, men da ble kampen avlyst på grunn av været.  Vi må tilpasse oss og vi må takle forholdene. Banen er veldig bløt og veldig tung, men vi skal gjøre vårt beste. Han understreker nok en gang at kampen ikke blir nedprioritert.- Vi er Liverpool FC og når vi går inn i en turnering ønsker vi å vinne. Kampen mot Steaua er liker viktig som den mot Manchester United. Vi stillte med et sterk lag i ligacupen og ønsker å gå seirende ut der også. Vi liker UEFA-cupen og har en god statistikk. 2001 sesongen vant vi og i fjor kom vi til kvartfinalen.

 

Dages syndebukk?

Stefano Farina heter dagens Italienske dommer. Han har dømt siden 1979, fikk dømme Seria-A fra 1994 og kom seg på FIFA listen i 2001. Han er av mange sett på som den beste i Italia, men ble suspendert i en uke etter ”dårlig innsats” i kampen Modena-Lecce for en måned siden. 41 åringen har dømt tre UEFA-cup kamper der to av disse har inneholdt engelske lag, henholdsvis Leeds-Maritimo og Fulham- Hadjuk Split. Hans to assistenter heter Aniello Di Nauro og Andrea Consolo, fjerdedommeren Antonio Dattilo.