Finnan debuterer i Amsterdam

Steve Finnan klar for Amsterdam-turneringen. Kewell tilbake i lett trening. Midtbaneproblem mot Chelsea.

Finnan debuterer - Kewell tilbake i trening
Heldigvis også noen gode nyheter på skadefronten. Ifølge Liverpool Echo vil Steve Finnan endelig gjøre sin debut for de røde under Amsterdam-turneringen til helga, og Harry Kewell har kommet seg såpass hurtig etter ankelskaden at han blir med på lasset til den nederlandske hovedstaden.

Begge nyervervelsene sikter seg inn på å spille mot Galatasaray søndag. En sen treningsøkt i dag kan også føre til at begge er med i bildet til fredagens oppgjør mot Ajax. Finnan har etter £3,5M-overgangen fra Fulham vært til rehabilitering hele sommeren etter en brokkoperasjon. Han var ikke med til Fjerne Østen og trenger kamptrening for å kunne regnes som aktuell i startoppstillingen i ligaåpningen. Derfor blir også kampene mot Aberdeen og Valencia svært viktige for hans vedkommende.

"Det går okay for øyeblikket, fysioterapeuten har virkelig vært flink. Det har vært frustrerende å se på guttene trene og spille med meg igjen her, men det går greit nå. De sa at jeg ville være ute i to måneder etter operasjonen, men de ga meg aldri noen dato for friskmelding, så kanskje Amsterdam-turneringen eller noe der omkring kan være aktuelt," sier iren.

Kewell har vært i lett trening de siste dagene hjemme på Merseyside, mens laget har vært opptatt med kamper i Bangkok og Hong Kong. Han pådro seg en leddbåndskade i ankelen mot Crewe, men heldigvis var smellen ikke alvorlig.

Midtbaneproblem mot Chelsea
Etter å ha mottatt det dårlig budskapet om at Dietmar Hamann er ute helt til november, har nå manager Gerard Houllier fått problemer med å sette sammen en slagkraftig midtbane til første ligakamp mot Chelsea 17.august. Fra før er Steven Gerarrd ute på grunn av suspensjon og Salif Diao sliter med en leddbåndskade i ankelen. Det kan bety at Danny Murphy kommer inn sentralt og at Bruno Cheyrou får sjansen etter å ha imponert i treningskampene hittil. Eller får 18-årige Anthony Le Tallec sin ildhåp allerede i første ligakamp? En annen mulighet er å benytte Harry Kewell i en posisjon bak spissene.