Finnan spiller igjen

Steve Finnan vil få en omgang i kveldens kamp. LFC i rute til sesongstart, mener sjefen.

Finnan spiller en omgang

Både Steve Finnan og Harry Kewell kommer til å spille minst en omgang i kveldens vennskapskamp mot Aberdeen på Pittodrie i Skottland. Det er dessuten ventet at Vladimir Smicer også er med igjen etter skaden han pådro seg nylig.

- Vladis skade var ikke alvorlig. Jeg forventer at han vil figurere i kveld. Jeg kommer ellers til å hvile enkelte spillere til tider i kveld, så alle får en mulighet til å vise seg fram, sier Gerard Houllier til liverpoolfc.tv.

Manageren bekrefter også at de to sommerkjøpene vil få mye spilletid.

- Harry Kewell og Steve Finnan vil spille en omgang i det minste, noe som blir viktig for formen deres, forteller Houllier.

I rute til sesongstart

Til tross for at Liverpool ikke imponerte i Amsterdam-turneringa føler Houllier at laget er i rute til sesongstart. Liverpool spilte 0-0 mot Ajax og tapte 1-2 for Galatasaray.

- Den harde treninga vil forberede oss bra. Ingen grunn til å bekymre seg for det, beroliger Houllier som mener det er naturlig at laget ikke er inne i en veldig god spillemessig periode.

- Akkurat nå er vi ikke i en god periode, men mot slutten av neste uke vil vi være hvor vi ønsker. Jeg synes vi må sette det som skjedde mot Galatasaray i perspektiv, og måten Ajax knuste Inter Milan på viser at vi gjorde det bra for å få 0-0 mot dem, mener LFC-sjefen.

Med både Steven Gerrard og Dietmar Hamann ute til sesongstarten 17. august spekuleres det høylytt i hvilket lag Liverpool kommer til å starte med, og særlig midtbanen er spennende. Houllier har imidlertid det meste klart allerede.

- I mitt hode vet jeg hvilket lag som starter mot Chelsea. Jeg vil si at det er omtrent 80 % klart, men vi har fortsatt to kamper igjen før det.

Skryter av Kewell

En av spillerne som nesten garantert starter mot London-laget er nyervervelsen Harry Kewell. Og Houllier selv er full av skyt av australieren etter at han har vist seg positivt fram ved et par anledninger så lang. De fleste trodde imidlertid at man hadde sikret seg en venstrekantspiller, men så langt har Kewell operert mest på motsatt flanke. Og hvor mener tror Houllier selv mannen passer best?

- Jeg vil bruke ham som et overraskelsesmoment som kan spille over alt. Han kan skape mål og score selv. Kewell er hva jeg vil karakterisere som en moderne spiller. Arbeidskapasitet er hva det handler om på dette nivået og hans er fenomenal, sier franskmannen.