Finnan ute i en måned!

Liverpool utsatt for nytt skadesjokk. Salif Diao ny mann på høyrebacken. Chris Kirkland fast bestemt på å beholde plassen. Gérard Houllier sjekket sveitser.

Forsvarer skadet fram til jula

Gérard Houllier bekreftet i dag at Steve Finnan ikke er aktuell for spill den nærmeste måneden etter å ha fått en strekk på baksiden av leggen i kampen mot Middlesbrough:  - Vi vil ikke ha Steve tilgjengelig i de nærmeste fire ukene.  Vi vil se på flere muligheter, men trolig vil Salif spille mot Steaua.  Dette er en stor skuffelse for oss.

Houllier har ikke avskrevet Florent Sinama-Pongolle til torsdagens kamp, selv om det begynner å virke tvilsomt om 19-åringen blir friskmeldt så tidlig:  - Vi vil se på hvordan Florent Sinama-Pongolle er senere i uka.  Han får nå daglig behandling etter å ha blitt felt av Franck Queudrue.  Jeg kan ikke forstå hvordan vi kunne unngå å få straffe i den situasjonen.  Florent er så kvikk at han presser forsvarere til å gjøre feil.  Dommeravgjørelser har nå kostet oss tre poeng på to kamper.

 

Kirkland har lagt skadene bak seg

Chris Kirkland overtok noe overraskende keeperplassen til Jerzy Dudek på lørdag, og 22-åringen har ikke til hensikt å gi fra seg posisjonen på førstelaget uten et sverdslag:  - Jeg visste først at jeg skulle spille et par timer før kampen på lørdag.  Det sier seg selv at jeg var glad over å få den beskjeden.  Jeg håper jeg kan være på laget for å bli nå.  Det var noe overraskende at jeg ble tatt ut, men du må alltid være klar.  Det var godt å holde buret rent.  Gutta foran meg forsvarte seg bra, og bortsett fra et par innlegg hadde jeg ikke mye å gjøre.  Jerzy ønsket meg lykke til foran kampen, noe jeg visste at han ville gjøre, da han er en utmerket proff.

Kirkland har allerede hatt mange uhell med skader i sin karriere, og det var flere som holdt pusten da han ble liggende nede mot slutten av 1.omgang på Riverside:  - Det var en situasjon på lørdag som var litt bekymringsfull, men du er nødt til å gi inn i dueller uten å tenke på at du kan bli skadet.  Jeg var litt uheldig med min siste skade, men det er slikt som skjer i fotball.  Jeg tenker heller ikke på hva som skjedde i forrige sesong, det har jeg lagt bak meg.

 

Manageren på spiontur

Ifølge Liverpool Echo var Gérard Houllier i går i Sveits for å overvære toppkampen Basel-Grasshoppers.  Ryktene sier at sjefens interesse først og fremst var knyttet til den 22-årige sveitseren Marco Streller, som er angriper i Basel.