Flere nummerbytter

– Forferdelig å være keeper på sekstitallet. Harry Kewell vil snyte sin svigerbrødre for seier i serieåpningen. Ydmyk, men offensiv Steve Finnan.

I kjølvannet av Vladimir Smicers høyt profilerte nummerbytte, har flere spillere i all stillhet skiftet nummer. Salif Diao (bildet) har fått nummer 15 (hadde 21 før), Djimi Traore 21 (30), Patrice Luzi 29 (39). I tillegg har de nye spillerne i førstelagstallen, Darren Potter og Zak Whitbread, har fått utdelt henholdsvis 34 og 37.

- Det var forferdelig, svarer Tommy Lawrence da Liverpools engelske hjemmeside spør hvordan var det å være Liverpool-keeper på sekstitallet.

- Vi hadde bare ullhansker og når de ble våte og skitne kunne du like gjerne ta dem av. Det samme når det snødde. Da Gary Sprake kastet ballen i sitt eget nett foran The Kop, var det fordi hanskene var fulle av is. Men fansen begynte å synge "Du trenger hender!", forklarer Lawrence.

Les resten av intervjuet med "den flyvende grisen" på Liverpoolfc.tv.

Utålmodig Kewell

I likhet med mange andre Liverpool-fans, er Harry Kewell utålmodig etter å komme i gang med sesongen.

- Jeg gleder meg virkelig! Åpningskampen blir dessuten ekstra spesiell fordi mine svigerbrødre er Chelsea-fans. De skulle nok helst ha sett meg i blått, men alle respekterer mitt valg. Familien min hjemme i Australia er røde, som meg, røper Kewell.

Steve Finnan ble innkjøpt som et alternativ til Jamie Carragher på høyre back. "Carra" har stort sett gjort sakene sine bra defensivt, og Finnan tar ikke en plass i førsteoppstillinga for gitt.

- Nei, det kan jeg ikke, for det er en strålende stall. Flere av spillerne er i verdensklasse, sier Finnan.

- Det jeg kan bidra med til laget er først og fremst offensivt backspill, samtidig som jeg tar vare på det defensive. Alle spillere ønsker å spille med og mot de beste, og det får jeg i Liverpool, sier iren.

Liverpools six-a-side veteranlag - bestående av store navn som Bob Bolder, Alan Kennedy, Phil Neal, Ronnie Whelan, Gary Gillespie, Jan Mølby, Ray Houghton, John Durnin, Michael Thomas og John Aldridge - starter i morgen jakten på tittelen Football Masters. I fall de vinner, blir det tredje året på rad!