Før Portsmouth - Liverpool

Vi har sett litt på historikk og noen kuriositeter foran dagens møte med Portsmouth på Fratton Park.

Liverpool og Portsmouth står med 17 seire hver i innbyrdes oppgjør, men klubbene har faktisk ikke spilt mot hverandre siden den dramatiske omkampen i FA-cupens semifinale på Villa Park for 11 år siden. Her vant som kjent Liverpool 3-1 på straffespark, etter at det stod målløst etter 120 minutters spill. I den første semifinalen spilte lagene 1-1 på Highbury. I finalen det året vant som kjent Liverpool 2-0 over Sunderland.

 

Siste gangen Portsmouth har tatt maksimum poeng mot Liverpool i en seriekamp er så langt tilbake som den 12.mars 1960, da de vant 2-1 i den gamle 2.divisjon. Siste gang Portsmouth slo Liverpool i en toppseriekamp er nesten 50 år siden, da de knuste de røde 5-1 den 12.desember 1953.

 

Det er verdt å merke seg at evigunge Teddy Sheringham har scoret 6 av sydkyst-klubbens 10 Premiership-mål i år.

 

Dersom Liverpool scorer i dag blir det klubbens bortemål nr. 300 i Premier League.

 

Liverpool vant klubbenes siste ligamøte. Dette er 16 år siden, da Liverpool vant 2-0 på Fratton Park den 27.februar 1988. Liverpool vant for øvrig begge ligakampene mot Pompey det året.

 

Det har nå gått fire ligakamper siden Liverpool holdt nullen, men de røde har scoret i samtlige av sine 7 siste kamper, alle turneringer inkludert. Klubben har nå spilt 14 strake Premiership-matcher siden sist de tapte med mer enn ett mål.

 

Patrik Berger er den eneste nåværende spilleren som har spilt for begge klubber. Andre spillere som har spilt for begge klubber inkluderer Michael Thomas, Paul Walsh, Jimmy Carter og John Durnin. Ian St. John var manager for Pompey midt på 70-tallet, men hadde ingen stor suksess. Blant hans spillerkjøp var Chris Lawler. Bobby Campbell spilte også for begge klubber, og han var også manager for klubben på et senere tidspunkt.

 

Når Liverpool entrer Fratton Park i dag er det for 23.gang i ligasammenheng. Av disse er 6 vunnet, 4 har endt uavgjort, og hele 13 tapt.