Formannen krever Champions League

Liverpool med sunn økonomi siste regnskapsår, men formann David Moores krever spill i CL for å oppnå positive tall også i fremtiden. Ny ”finale” i mai? Houllier hyller Hamann. Tysklands landslag ”stjeler” YNWA.

Liverpools formann David Moores insisterer på at kvalifisering til Champions League er absolutt det minste kravet denne sesongen, til tross for at det stod godt til med finansene i 2003. Tall for regnskapsåret, som nettopp er avsluttet, viser at klubbens omsetning har brutt £100M-grensen, en økning på 4% fra 2002. Den totale fortjenesten har gått ned fra £9,1M til £3,6M, noe som reflekterer at man mislyktes i å kvalifisere seg til Champions League. Moores har fortalt aksjeeierne at klubben aksepterer mindre positive tall i regnskapet i en kortere periode for å få Liverpool tilbake blant Europas elite. Men det gjøres helt klart at forventningene er en gjeninntreden i Champions League hurtigst mulig.


– De seneste årene har jeg gjentatte ganger uttalt at klubbens hovedmål er regelmessig kvalifisering til Champions League. Mens dette er det minst akseptable målet, så er ambisjonene å vinne hver eneste turnering vi deltar i. Deltagelsen i UEFA-cupen genererer bare en brøkdel av inntektene sammenlignet med Champions League. Vi må godta svakere resultater økonomisk på kort sikt for å sikre oss plass blant fotballens elite, uttaler Moores.

Liverpools tidlige exit fra Champions League i 2002/03 kostet klubben £7M i inntekter, men hentet likevel inn £12,6M fra deres deltagelse i UEFA-cupen. Inntektene fra sponsorer og supporterartikler økte også, mens klubbens egen nettside, liverpoolfc.tv, er verdens mest besøkte fotballnettsted. Spillernes lønninger har sunket, og økningen i TV-inntekter betyr at Liverpool fikk overført £29,6M  fra Premier League. Det er 9% mer for femteplassen enn det man mottok for å komme på 2.plass i 2002. Den årlige generalforsamlingen finner som vanlig sted i januar.

 

Mot ny ”finale” i mai?

Gerard Houllier håper at Liverpool fremdeles er med i kampen om en plass i Champions League neste gang de møter Newcastle, på sesongens siste spilledag. De to lagene spilte uavgjort 1-1 i den uhyre viktige sekspoengskampen på St. James’ Park. Blant den røde garden virket frykten for å tape langt større enn ønsket om å vinne. Men på Anfield håper Houllier at hjemmebane vil bli utslagsgivende.

– Vi hadde en helt avgjørende kamp mot Chelsea forrige sesong. Så jeg håper at vi har en mulighet når vi møter Newcastle neste gang!. Det vil bli en jevn kamp, ikke bare mellom oss og Newcastle, men også andre lag. Jeg likte lørdagens kamp. Det var helt klart en kamp hvor det ene laget dominerte over det andre, men på Anfield vil det bli motsatt. Jeg likte ånden, og jeg tror at begge lag viste i andre omgang hvorfor folk liker fotball. To lag ønsket å gå for seieren, sier Houllier.

 

Houllier hyller Hamann

Manageren gir sin hyllest til Dietmar Hamann etter tyskerens fremragende spill mot ”skjærene” i nordøst. Hamann bidro stort til at et poeng ble med hjem i bagasjen etter at hjemmelaget hadde presset stort gjennom hele kampen. Det var kun midtbanespillerens tredje kamp fra start denne sesongen etter skadeoppholdet. – Vi kaller ham ”the Kaiser” og jeg tror han var nettopp det mot Newcastle. Han har spilt VM-finale, så hvem vil ikke savne Didi Hamann? Det er en skam at han ble skadet i pre-season. Da han kom tilbake i sommer, var han en annen Didi Hamann enn året før. Han var sulten, mens han forrige sesong slet med å komme i gang etter VM og skadene. Denne sesongen var han klar, men nå er han tilbake etter å ha gått glipp av 1/3 av sesongen. Han var en perfekt bølgebryter. Hans rolle er viktig for taktikken vi benytter. Med pasningspillet sitt tillater han andre spillere blir involvert i kampen, forteller Houllier.

 

Tyskland ”stjeler” YNWA

”You’ll Never Walk Alone” vil bli brukt av Tysklands landslag. Den berømte sangen skal være Tysklands offisielle EM-sang i Portugal. Gerry Marsden, som førte YNWA til topps på hitlistene i 1963, er glad for at sangen når et nytt publikum.

– De kopierer oss, men det er fint at sangen lever videre, men ingen kan synge den bedre enn The Kop, uttaler Marsden.