Fortsatt en rolle for Hamann

Roy Evans mener Hamann er viktig for de røde, og tror Houllier fortsetter. – Ingen ny rolle uten meg på laget, sier Didi selv. Allerede utsolgt mot Birmingham og Southampton.

- Ligatabellen lyver ikke

Liverpools forrige manager Roy Evans mente etter kampen mot Steaua at Dietmar Hamann er en svært viktig brikke i spillet til de røde, og Evo mente også at LFC har kvalitet nok i laget til å vinne UEFA-Cupen:  - Steven Gerrard hadde en fantastisk kamp mot Steaua, hvor han var overalt på banen, og jeg tror det var det at Hamann var tilbake som ga ham mer frihet.  Det er vanskelig å gi ansvaret til en mann, men Dietmar Hamann gir bedre balanse i laget når han ”sitter” slik foran forsvarsfireren.  Liverpool prøver å ha mer kreativitet i sitt spill og Didi er ideell for dem, siden han kan fungere som et skjold for forsvaret.

- Jeg tror Liverpool har kvalitet nok til å vinne UEFA-Cupen.  Det er ikke den cupen de helst vil være med i, men når de første er det er det like greit å prøve å vinne den.  De ønsker å være med Champions League, som nå er den store turneringen, siden UEFA-Cupen er blitt devaluert gjennom at land kan ha med opptil fire lag i Champions League.  Det er der de ønsker å spille til neste sesong.

- De har vært ustabile i år, og de har tapt en kamp eller to hvor de burde ha vunnet.  Ligatabellen lyver imidlertid ikke, og hvis de hadde spilt glimrende ville de ha vært i toppen, men de har spilt middelmådig og er dermed også nede på 9.plass.  De har kvalitetene til å gjøre det bedre, og forhåpentligvis vil de gjøre det.

Evans sier også at Gérard Houllier har en god sjanse til å fortsette som manager også etter denne sesongen:  - Du lever ut fra dine resultater som manager, og så snart ting begynner å ga galt vil noen peke på deg.  Han (Houllier) hadde mye suksess i starten, mens man de siste par årene ikke har hatt like mye suksess.  Han har likevel vunnet trofeer og spillerne har gjort deres for å lette presset til manageren.  Houllier er stor nok til å komme over dette, og har en god sjanse til å kunne fortsette videre.

 

- Godt forsvar gir resultater

Det har vært mye snakk om Dietmar Hamann og hans comeback mot Steaua Bucuresti.  Liverpool virket straks mer trygge og i bedre balanse med tyskeren som anker på midtbanen, men Didi selv mener ikke at hans inntreden vil forandre noe på måten man har spilt på denne sesongen:  - Det kan være at vi nå spiller med et nytt system, men min rolle har vært der hele tiden.  Stevie Gerrard har spilt i den posisjonen mens jeg har vært skadet, så selv om taktikken kan ha vært annerledes betyr det ikke at min rolle er borte.  Du må fortsatt være i stand til å kunne forsvare deg og holde buret rent dersom du skal få resultater, uansett hvilket system som benyttes.

 

Anfield utsolgt fram til jul

Liverpool har nok hatt en skuffende sesong så langt for mange, men interessen for laget synes ikke å bli mindre for det.  Til returkampen mot Steaua Bucuresti i går var igjen Anfield utsolgt, og klubben melder nå at alle billettene til de to neste hjemmekampene mot Birmingham og Southampton allerede er revet bort.