Fortsatt foran skjema

Houllier sier Liverpool fortsatt ligger foran skjema etter at han overtok. Nedrykk for franske unggutter. Kina-avgjørelse til uken? Duff utelukker ikke å bli i Blackburn.

Til tross for en totalt sett skuffende sesong mener Gérard Houllier at de fortsatt ligger så vidt foran 5-årsplanen han og styret ble enige om i 1999. – Vi har deltatt i fire UEFA-turneringer, inkludert to i Champions League. Vi har vunnet seks trofeer – en av dem var UEFA-Cupen. Det var en vanskelig turnering å vinne fordi vi måtte slå lag som Olympiakos, Porto, Barcelona og Roma. 

 

Våre franske unggutter fikk dårlig med søvn i natt etter at Le Havre rykket ned fra den franske toppdivisjonen. Le Tallec og Sinama-Pongolle scoret riktignok begge målene da hjemmelaget slo Nice 2-1. Det siste målet kom på overtid! Laget gikk dermed forbi Sedan som tapte 2-1 borte for Sochaux, men til ingen nytte i og med at Ajaccio spilte uavgjort. Dioméde var i startoppstillingen mot Strasbourg. Poenget var nok til å sende Le Havre ned en divisjon.

 

Etter det vi erfarer kommer Liverpool til å ta en endelig avgjørelse på hvorvidt sommerens kamper i Østen kan spilles som planlagt eller ei i løpet av neste uke. Det er viruset SARS som inntil nå har skapt usikkerhet rundt de planlagte kampene i Hong Kong og Shanghai. Dersom turneen blir avlyst kan de røde komme til å reise ei uke til Sør-Afrika i stedet. De andre planlagte pre-season kampene er som følger:

 

16. juli v HSV*

19. juli v Crewe

1. august v Ajax

3. august v Galatsaray

9. august v Barcelona*

* = ikke endelig bekreftet

 

Damien Duff er fortsatt en av sommerens mest ettertraktede spillere på det engelske overgangsmarkedet. Liverpool er en av klubbene som har lagt ut agn – og er mer enn interessert i Blackburns irske midtbanespiller. Duff er nå lei av alle avisoppslagene, og uttalte i går at han ikke utelukker en ny sesong med Rovers. Fra treningsleir med Irland uttalte han via et avisintervju følgende: - Jeg er rimelig frustrert for øyeblikket på grunn av alle usikkerheten om fremtiden min. Forrige sommer signerte jeg en ny kontrakt med Blackburn. Dersom jeg likevel skulle ønske å forlate Ewood vil overgangssummen uansett skremme bort de fleste.

 

Supporterklubben røk ut av det innledende gruppespillet av årets Supportercup som ble avholdt i Oslo i går. Manager Tom Bolstad var knapp i kommentarene etter kampslutt, men skal ha uttalt at mange av spillerne var trøtte og slitne etter å ha sett forrige sommers fotball-VM på fjernsyn…