Fransk avklaring til uka?

Liverpool fremskynder en snarlig avgjørelse fra Auxerre angående Cissé og Boumsong? Le Havre beholder likevel plassen? Maldini tangerte Neal. 18 år siden Heysel.

Den franske klubbsesongen avsluttes på lørdag da Auxerre møter Paris St. Germain i cupfinalen førstkommende lørdag.  Denne kampen går direkte på Eurosport.  Kampen vil ha interesse for Liverpools supportere siden Djibril Cissé hos Auxerre er et av Gérard Houlliers store transfermål denne sesongen.  Midtstopperen Jean-Alain Boumsong skal også være aktuell for Anfield.

I motsetning til de fleste nasjoner spiller ikke Frankrike EM-kamper denne sommeren, og man skal ikke i aksjon før man møter Columbia i Paris 18.juni.  Det kan bety at Liverpools planlagte møter med Auxerre til neste uke også vil innbefatte Cissé, som nylig uttalte at han har lyst til å spille i utlandet og at Liverpool er en klubb han gjerne går til.  Transfervinduet åpnes førstkommende søndag, og varer fram til 1.september.  Ryktene har vært mange og spekulasjonene store, men kanskje får vi endelig litt action til neste uke?

 

Den franske ligaen har opplyst at Monaco blir flyttet ned i fransk 2.divisjon etter at klubben ikke har fått orden på sin økonomi.  Årets sølvvinner i Ligue 1 skal ha en gjeld på om lag 700 millioner kroner, og de har sagt at de vil appellere avgjørelsen.  Dersom Monaco blir kastet ut av toppfotballen betyr det at Le Havre er nærmest til å få den ledige plassen, siden de endte på 18.plass sist sesong.  Det kan igjen bety at 18-åringene Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle vil fortsette på utlån fra Liverpool noen måneder til.  Gérard Houllier har antydet det kan være aktuelt å gi talentene ytterligere kamptrening i Frankrike, men kun i den øverste divisjonen.

 

AC Milan var i går Champions League etter å ha slått Juventus på straffespark.  Det var italienernes 6. triumf i den gjeveste E-Cupen.  Det var samtidig kapteinen Paulo Maldinis fjerde seier.  Forsvareren tangerer da Phil Neal (bildet), som oppnådde det samme med de helrøde etter triumfer i 77, 78, 81 og 84, og han er den første som klarer dette siden Neal.  Dette er imidlertid ikke rekord, som noen hevder.  Fra det store laget til Real Madrid på slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet har Gento vunnet 6 ganger, og Di Stefano og Zarraga 5.

 

Det er i dag 18 år siden tragedien på Heysel, da 39 tilskuere mistet sine liv foran finalekampen mellom Liverpool og Juventus.  29. mai er utvilsomt den mest skamfulle dagen i historien til Liverpool FC, da opptøyer i den ene svingen endte med at en tribunevegg kollapset.  Selve kampen er det ingen som ønsker å huske, etter at 38 italienere og en belgier mistet sine liv.  Vi lyser fred over deres minne.