Gérard Houllier: -Vi kan ikke spille med vinger

Manageren sier at med Michael Owen som spiss kan en ikke ha klassiske vingløpere. –Kewell vil ikke få kritt på støvlene. Hoddle optimistisk foran kveldens kamp.

Houllier avviser kritikk

Gérard Houllier ler av den kritikken som Stan Collymore kom med etter 0-0 mot Aston Villa, nemlig at Liverpool ikke utnytter talentet til Harry Kewell ved å benytte ham på høyresiden.  –Jeg ler, jeg bare ler, sier sjefen for de helrøde.  –Jeg kan min jobb.  Jeg forteller ikke andre hvordan de skal gjøre deres jobb, og jeg burde i minste få noe kreditt for at jeg vet hvordan jeg skal gjøre min.  Hva jeg har lagt merke til angående Kewell er at han ikke er en vingløper.  Han er mer lik flere av dagens spillere i det at han er en effektiv midtbanespiller som kan spille både på venstre og høyresiden.  Han trives også med å spille bak angriperne. 

 

-Dette er morsomt fordi Scholes av og til spiller bak van Nistelrooy, og av og til på venstresiden.  Solskjær er det samme, han blir brukt i ulike posisjoner, likedan med Giggs.  Hva skulle være galt med det, i moderne fotball behøver man bevegelse.  Kewell er en slags link mellom midtbanen og angrepet.  Han kan både skape mål og være i posisjoner til å score dem.  Tydeligvis var det folk som tok seg nær av at han misset en sjanse på søndag.  Harry er ikke en type som vil få kritt på støvlene.

 

-Skal du ha et lag med virkelige vinger må du spille med kun en angriper, noe du ikke kan gjøre med Michael Owen.  Du har en angriper og to vinger, og disse vingene må jobbe oppe og nede hele tiden.  Solskjæør jobber på høyresiden, men han er ingen høyreving.  Wiltord er ingen høyreving, men han er på høyresiden og jobber overalt.  Likedan med Pires på venstre.  Hvorfor bemerker man det kun med Liverpool når det er et faktum at andre lag også gjør slikt.

 

Tottenham med angrepsalternativer

Robbie Keane er skadet for Tottenham, men manager Glen Hoddle sier at man nå er i en situasjon man ikke har vært tidligere i og med at man har flere angrepsalternativer.  Klubben kjøpte i sommer spissene Helder Postiga, Frederic Kanoute og Bobby Zamora.  Stortalentet Postiga vil helt sikkert starte på Anfield, men Hoddle kan bli fristet til å benytte Kanoute fra avspark isteden for Zamora.  Spillere som ble kjøpt fra West Ham scoret et flott mål mot Leeds på lørdag, etter å ha slitt med en skade under innledningen av sesongen.  Jamie Redknapp vil gjøre et nytt gjensyn med Anfield, og kapteinen til gjestene har vært skadefri og i god form under åpningskampene.  Gustavo Poyet er fortsatt skadet, mens Darren Anderton er tilbake i troppen.

Avspark Liverpool v Tottenham er kl 21.00 i kveld, og vi oppdaterer som vanlig fortløpende her på liverpool.no.  Vi legger i tillegg ut rapport ved pause og slutt, samt får en spillervurdering fra vår egen mann på Anfield.  Du vil også bli oppdatert hele tiden når det skjer noe viktig ved å abonnere på vår SMS tjeneste.

 

Danny Smith scoret for U17

U17 var noe uheldig da de startet sesongen med 1-1 borte mot Southampton sist lørdag.  Forsvareren Danny Smith ga gjestene ledelsen tidlig i 2.omgang, og elevene til Dave Shannon hadde sjanser nok til å ha punktert kampen.  Isteden var Adam Hitchen så uheldig å score et selvmål i sluttminuttene.  U19 starter sin sesong førstkommende helg.