Gerard Houllier foran Soton-LFC

Diouf fortsetter trolig på kanten. Tålmodighet og støtte svært viktig. LFC ligger foran skjema. Kun de sterkeste vil overleve. Spisser må ha tillit.

Manageren tror at supporterne snart vil se El Hadji Diouf på sitt beste, men ikke i hans naturlige rolle som midtspiss, men ute på kanten. Houllier er imponert over det Diouf har prestert i de siste tre kampene han har spilt på vingen, og manageren gir indikasjoner på at senegaleseren vil fortsette i den posisjonen.

Diouf ble handlet inn for £10M i sommer, klubbens nest største kjøp i historien, bare slått av Emile Heskeys £11M overgang. Han ble tiltenkt en rolle helt på topp, men ser ut til å passe bedre ute på kanten. Der kan han utfordre en mot en og skape sjanser for andre.

Houllier sier: "Jeg tror det er tegn på at Diouf begynner å tilpasse seg den engelske fotballen. Mange har også uttalt det etter lørdagens kamp. Det kan være at han blir mer effektiv som breddeholder. Jeg synes han gjorde det bra i den rollen mot Villa, og dette er noe vi skal se nærmere på. Det var hans løp som førte til scoringen vår, og han hadde også andre gode tilløp. Det var positivt for oss."

Foran morgendagens kamp gir Gerard Houllier Southampton-manager Gordon Strachan sin beundring og bemerker hvordan folk ga ham støtte da det sto på som verst sist sesong.

"Jeg beundrer Gordon Strachan og de folkene som har gitt ham støtte ved å vise tålmodighet og gi tillit. På denne tiden i fjor snakket folk om å gi ham sparken. Han har et godt lag som spiller god fotball," uttaler Houllier og fortsetter så med sin egen situasjon.

"På den årlige generalforsamlingen sist uke var det ekstremt viktig for meg å få støtte fra styret, aksjeeierne og de fleste supporterne. På fire år har vi forandret denne klubben. Den profesjonelle holdningen er mye bedre. Vi vant fem trofeer og har kvalifisert oss for Champions League to ganger. Vi er dermed foran skjema i så måte."

"Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med det som pågår nå, men slikt skjer i fotball.  Toppspillerne vil komme sterkere og mer rustet ut av en slik periode, mens de svakeste vil forsvinne helt. Iblant kreves det en krise for å se hvor man står."

Og om selve motstanderen, som ligger på 5.plass og et poeng foran de røde, uttrykker han følgende: "Jeg er ikke overrasket over at Southampton gjør det så godt. Vi har allerede slått dem to ganger denne sesongen, en gang i Premier League og en gang i Worthington Cup. Det spilt god fotball og vist kvalitet. Det er et godt lag. Det at James Beattie scorer mange mål nå (red. anm.: toppscorer i PL med 14 mål), viser at vi må være tålmodige med spisser. Han hadde en dårlig periode i fjor, men de beholdt tiltroen til han og nå spiller han bra og scorer mål," avslutter Houllier.