Gerard Houllier om overgangsryktene

Manageren uttaler seg om Cissé og C. Ronaldo. Kewell-avgjørelse 7.juli. Heskey med i fremtidplanene til Houllier. Baros for dyr for Zaragoza. Essien og Pizarro av ryktebørsen.

I ukens utgave av LFC Magazine har Ric George et eksklusivt intervju med Gerard Houllier angående overganger. Det er en kjent sak at manageren er svært interessert i Djibril Cissé, men spilleren blir trolig i Auxerre enda en stund, noe Auxerre-ledelsen er fast bestemt på. "Auxerres Djibril Cissé blir der han er, selv om spilleren har svært lyst til å spille for de røde," uttaler franskmannen. Sitatet utelukker imidlertid ikke at spissen kan ankomme i januar 2004 eller neste sommer.

Liverpool har også blitt satt i forbindelse med Sporting Lisboas Christiano Ronaldo, og Houllier er ikke avvisende om en mulig overgang for supertalentet: "Vi har hatt folk til stede på kampene i Toulon-turneringen, men det betyr ikke at det vil komme noe ut av det. På denne tiden av året er det alltid mye spekulasjoner."

Og i dag spekuleres det i at Houllier intensiverer kampen om Harry Kewell fra Leeds, etter at Damien Duff ser ut til å bli for dyr med en prislapp på £17M. Ifølge tabloidavisa Daily Mirror prøver Liverpool nå å kapre australieren foran øynene på Arsenal. London-klubben har tilbudt spillerne Ray Parlour, Jermaine Pennant og Francis Jeffers i bytte, men Leeds er i økonomiske problemer og ønsker heller kontanter. Derfor kan det være mer aktuelt å takke ja til eventuelle bud fra Liverpool og Manchester United. BBC sport skriver at en offentlig beslutning om Kewells framtid kommer mandag 7.juli.

Den siste tiden har det også versert rykter om at Emile Heskey kan være på vei til Lyon. En fortiden ferierende 25-åring har uttalt til lexpress-net.com på Mauritius at han er en del av Gerard Houlliers fremtidsplaner: "Med mindre jeg blir fortalt noe annet, er jeg fortsatt Liverpool-spiller.  I øyeblikket er det kun spekulasjoner. Jeg vet at ledelsen ønsker å forsterke laget for å kunne konkurrere med de beste. Jeg snakket nylig med Gerard Houllier og han forsikret meg om min fremtid i klubben."

I den spanske fotballavisa Marca kunne vi denne uken lese at Real Zaragoza var svært interessert i Milan Baros. Den nyopprykkede klubben bekrefter dette ovenfor planetfootball.com. "Vi ser på mange spillere, spesielt i forsvar og angrep, men vi kan ikke løpe løpsk på den økonomiske fronten. Når det gjelder Milan Baros, kan vi bare håpe på 12 måneders låneavtale," sier Zaragoza-sjef Paco Flores. Vi ser det som lite sannsynlig at de røde er klar for å ofre tsjekkeren, spesielt når ingen erstatter er på plass.

Det er kun 10 dager igjen til pre-season treninga starter på Melwood, og etter hvert som spillere og støtteapparat vender hjem fra ferie bør det også begynne å skje noe konkret på overgangsfronten. Det har vært antydet at Gerard Houllier ønsker å offentliggjøre kjøp av en offensiv spiller før eller på samme pressekonferanse hvor Steve Finnan skal presenteres i begynnelsen av juli.

To midtbanespillere kan imidlertid strykes fra ryktebørsen denne sommeren. Ghaneseren Mickaël Essien har forlatt SC Bastia og undertegnet en 4-års kontrakt med Paris St. Germain, mens chileneren David Pizzaro er overført fra Udinese til Lazio.