Gerard mener tilhengerne har rett til å vise sin frustrasjon

Steven Gerrard mener at tilhengerne har rett til å bue, men ber de støtte laget i morgen. Murphy får ikke panikk. Kendall støtter Houllier. Yeovil-matchen på dansk tv.

Gerrard mener fansen har rett til å komme med mishagsytringer

Liverpool-kaptein Steven Gerrard mener at fansen som buet laget av banen etter den begredelige forestillingen mot Southampton var i sin fulle rett til å vise sine følelser. Han mener laget fortjente kritikken som kom, ettersom forestillingen var langt under pari, og ikke akseptabel for en klubb som Liverpool.

- Så snart kampen var over visste jeg at fansen ville reagere slik. Du kan ikke spille slik, og ikke forvente kritikk. Selv om ingen liker å bli buet av banen, skjønner jeg hvorfor de gjorde det. Og de var i sin fulle rett. Vi forventer å unngå tap mot Southampton på hjemmebane.

Men Gerrard kommer også med en bønn til supporterne om ikke å kritisere spillerne hele tiden i denne vanskelige perioden.

- Det er greit at fansen lar følelsene sine komme til syne. Men jeg synes også det er et poeng at de ikke lar det bli en vane. Jeg vet folk betaler mye penger for å se oss spille, og dermed har rett til å si hva de vil, men som kaptein for laget kan jeg garantere at spillerne vil spille bedre når de får støtte fra tribunene i stedet for kritikk. Mitt budskap blir derfor: Dere sa fra hva dere syntes om oss sist, og dere hadde rett, men ikke gjør det hele tiden, sier han.

- Det var enkelte som buet under spillets gang på lørdag, og det påvirket enkelte spillere negativt. Jeg hater tanken på at fansen vår skal bue på oss hele tiden, men jeg er ganske trygg på at vi slipper slike tilstander. Vi har gode supportere, og det er sjelden de buer oss. Det er selvsagt opp til oss selv å forhindre at det skjer igjen gjennom bedre forestillinger. Men vi spiller utvilsomt bedre dersom folk gir oss støtte, legger han til.

- Det er vanskelig å peke på hva som gikk galt forrige helg. Jeg ønsker ikke å komme med unnskyldninger. Jeg vet mange synes at våre mange skader er en slik unnskyldning, men jeg synes likevel man må ta det i betraktning. Vi savner noen store spillere, som Michael Owen og Harry Kewell. De er to av våre viktigste spillere, og jeg er overbevist om at våre resultater ville ha vært bedre med dem på laget, avslutter kapteinen.

Ingen grunn til panikk mener Murphy

Til BBC i dag sier Danny Murphy at det er ingen grunn for Liverpools spillere til å få panikk ennå, selv etter kun en seier på lagets fem siste kamper.

- Vi har vært i verre situasjoner enn dette. Ting blir alltid overdrevet etter et par dårlige resultater. Fakta er at vi kun er tre poeng bak en Champions League plass. For en klubb som Liverpool er selvsagt ikke det godt nok, men det er ikke akkurat nedrykk vi kjemper mot heller, poengterer den tidligere Crewe-spilleren.

Han er overbevist om at laget kan snu trenden så snart spillere som Michael Owen, Harry Kewell og Milan Baros er tilbake på banen igjen.

- Vi mangler flere kvalitetsspillere, og får vi de tilbake er vi kapable til å få til en rekke med gode resultater. Vi må ikke overfokusere på det negative, for det vil ikke tjene noen. Så vi vil fortsette å jobbe hardt, og sørge for å gjøre de rette tingene på trening. Nå ser vi bare frem mot morgendagens kamp mot Wolves, som er en ny sjanse for oss til å rette opp inntrykket, avslutter Murphy.

Kendall med støtte til Houllier

Den gamle Everton-manageren Howard Kendall mener at Houlliers kritikere lider av dårlig hukommelse. Til Liverpool Echo i dag minner Kendall om at Liverpool har vunnet flere trofèer under franskmannen.

- Supporternes forventninger er skyhøye, og det er kanskje forståelig at de blir frustrerte når laget ikke lever opp til forventningene når man vet hvor mye penger klubben har brukt på spillere. Men til Houlliers forsvar skal det sies at de bare er tre poeng bak den viktige fjerdeplassen, og de har manglet Owen og Kewell i det siste. Det er vanskelig å erstatte slike spillere, sier Kendall.

Xavier beskyldt for å sette ut ryktene selv

Portugisisk presse har de siste dagene hevdet at Abel Xavier selv stod på ryktene som linket han til Real Madrid. Det har gått så langt at spilleren i dag har sett seg nødt til å gå ut og dementere dette.

- Jeg har absolutt ingenting med artikkelen som stod på trykk i spansk presse å gjøre, sier han til en portugisisk sportsavis i dag.

Siste serierunde på lørdag

Siste serierunde i Premier League har vært lagt til søndag de siste årene, men det har nå blitt bekreftet fra høyeste hold at samtlige kamper skal gå lørdag 15.mai kl. 16.00 for inneværende sesong. Liverpool spiller hjemme mot Newcastle i det som kan bli en avgjørende kamp for Champions League-kvalifiseringsplassen i siste runde.

Leeds – Liverpool flyttet til søndag

Liverpools bortemøte med Leeds er flyttet til søndag 29.februar på grunn av at de røde har kamp mot Levski Sofia samme uke. Avspark er satt til kl.13.00. Kampen skulle opprinnelig ha blitt spilt dagen i forveien.

Cisse fortsatt interessert i Liverpool

Trass i at resultatene så langt i sesongen ikke har gått de rødes vei, skal Auxerres toppscorer Djibril Cisse fortsatt være interessert i en overgang til Liverpool. Det er nettstedet Sublime Football som hevder dette i dag, og de bruker Florent Sinama-Pongolle som sannhetsvitne på dette. De to spilte nylig sammen for Frankrike U-21, og nettstedet siterer i dag Flo på følgende:

"Dersom Djibril kommer vil det være storartet nytt. Han kan virkelig utgjøre en forskjell for oss. Han fortalte meg nylig at han ikke ville takke nei dersom han fikk sjansen til å spille for Liverpool."

Yeovil-kampen på dansk tv

Det har i dag blitt bekreftet at danske tv2zulu viser Yeovil – Liverpool live. Kampen er dermed tilgjengelig for Canal Digitals kunder i Danmark. Flere norske puber tar inn den danske kanalen.