Gerrard trolig klar til Middlesbrough

Steven Gerrards skade er ikke alvorlig. Liverpoolspillere klar for landskamper til helgen. Rivaldo-saga kommenteres foreløpig ikke fra Anfield.

Liverpool bekymrer seg ikke over skaden til midtbaneankeret Steven Gerrard, til tross for at han måtte melde forfall til landskampen mot Danmark. FAs Adrian Bevington bekreftet i går at Gerrard ikke spiller kampen. –Steven har ryggproblemer, og etter samtaler mellom oss og Liverpool har han trekt seg fra stallen og returnert til Merseyside.

Kapteinen var plaget med ryggen i starten av sin karriere og er ventet tilbake til Melwood i dag for behandling. Hans siste smerter er ikke regnet som alvorlige, og han trekker seg fra landslagstroppen i forsiktighet. Steven regnes å være klar til Liverpool møte med Middlesbrough på lørdag.

Riise eneste rød i kvalifiseringsspill
John Arne Riise er eneste røde i aksjon i helgens kvalifiseringskamper. Dagen før Norges viktige playoff kamp mot Spania uttaler nordmannen at fikk krampe i kampen mot Steaua og derfor ikke var skikkelig klar til kampen mot Manchester United. Han ser ingen dramatikk i at han har gått litt inn og ut av laget den siste tiden. – Jeg visste da jeg kom til klubben at det kom til å bli sånn. Med en stor stall kan man ikke forvente å spille 60-70 kamper i året. Derfor er jeg trygg før kampen mot Spania!
Det er ventet at Vladimir Smicer er i aksjon når Tsjekkia møter Canada. Tirsdag skal Irland og Steve Finnan i aksjon mot kanadierne. Emile Heskey og Danny Murphy er de eneste røde i troppen mot Danmark. I går ble Alan Smith kontroversielt kastet ut av troppen som er samlet i Manchester. Ingen erstatter er inntil nå tatt ut. Dermed ligger Emile Heskey an til å få mye spilletid. Verken Igor Biscan eller Sami Hyypiä er tatt ut til sine respektive landslagsstropper.

 

Rivaldo i samtaler med de røde?

Hvis vi skal tro en samlet verdenspresse annonserte Rivaldo i går kveld at han har vært i samtaler med Liverpool angående en overgang i januar. Det har vært mye rykter om hvor 31-åringen spiller i fremtiden, og i går skal han angivelig ha sagt følgende:

- Det er sant at jeg snakker med Liverpool, men forhandlingene er ikke sluttført og jeg kan ikke si noe mer. Han legger til at han gjerne returnerer til Nou Camp og Barcelona. – Det er klart at jeg gjerne vil tilbake til Barcelona, men jeg tror ikke det er mulig. De er ute etter unge spillere og jeg er allerede 31. De har Ronaldinho, som allerede er en av verdens beste spillere, og som vil utvikle seg videre i årene som kommer. Fremtiden min er usikker. Det har som sagt vært kontakt med Liverpool, men ingenting er avgjort.

Men uttalelsene fra Rivaldo, må vi ta med en stor klype salt. Det vil være overraskende om Gerard Houllier først og fremst prioriterer en 31 åring som tjerner £4M i året når transfervinduet åpnes. Franskmannen har tidligere hatt muligheten til å kjøpe brassen, men takket den gang nei. Foreløpig har ingen fra Anfield kommentert gårsdagens uttalelser, og er det også usikkert hvor ferske disse sitatene er. Rivaldo trives ikke i Italia og har annonsert overganger til nye klubber hyppig den siste tiden. Han er nå på landslagssamling med Brasil.