Gerrard ute med skade

Skadd Gerrard spiller ikke for England. Welsh på England U21. Rush sjokkert over Carra-utelatelse. Hughes vil overvinne kreften.

Gerrard ute av Makedonia-kamp

Steven Gerrard har blitt sendt hjem fra Englands landslagssamling på grunn av en ankelskade, og er dermed ikke aktuell til lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Makedonia. Sven-Göran Eriksson bekreftet i dag at midtbanespilleren er uaktuell på grunn av skaden han pådro seg i Merseyside-derbyet, men at han kan bli aktuell til neste onsdags kamp mot Liechtenstein.

 

Welsh uttatt på England U21

Liverpools lovende midtbanespiller John Welsh er for første gang uttatt på Englands U21-landslag til EM-kvalifiseringskampene mot Makedonia og Portugal. Welsh, som bare står med én førstelagskamp for de røde, har vært fast på U19-landslaget, og Stuart Baxter har gitt ham mye skryt for det han har prestert. Welsh og kompani møter Makedonia i Skopje på fredag og Portugal på Goodison Park neste tirsdag.

 

Rush sjokkert over Carra-utelatelse

Ian Rush sier han er sjokkert over at Jamie Carrragher ikke ble tatt ut til Englands kamper mot Makedonia og Liechtenstein: ”Jeg trodde det var en feil da landslagstroppen ble offentliggjort. Ingen Jamie Carragher? Har Sven-Göran Eriksson bestemt seg for å ikke ta med landets beste forsvarsspiller mer? Hvis det finnes åtte bedre engelske forsvarsspillere i Premier League, så har ikke jeg sett dem ennå. Å si at jeg var overrasket over utelatelsen er en underdrivelse. Ikke for å rakke ned på en spiller som Danny Mills, men han har slitt med å finne seg en klubb denne sesongen. Hvordan kan man sammenligne hans form med Carras? Jeg forstår det ikke. Var det ikke for to landskamper siden at Carra var én av fire kapteiner mot Serbia og Montenegro? Nå er han ikke en gang blant de 22 i troppen. Jeg kan bare anta at Eriksson ikke så derbyet på lørdag. Uansett hva folk måtte mene om Carras all-round egenskaper, så kan ingen matche  hans defensive kvaliteter. Det er derfor det alltid vil være en plass for ham i Liverpools lag. Det er kun England dette går utover, så kanskje jeg ikke skulle ta det så tungt.”

 

Hughes vil overvinne kreften

Emlyn Hughes lovet i dag at han skulle vinne “sitt livs tøffeste kamp” etter å ha gjennomgått en operasjon for å fjerne en hjernesvulst. Hughes vil begynne med røntgenbehandling i morgen for å undersøke om legene har klart å fjerne hele svulsten. Liverpools tidligere lagkaptein var i godt humør til tross for situasjonen, og han lovet at han ville gjøre alt han kunne for å vinne denne kampen: ”Det kom som et stort sjokk, men familien har vært der for meg hele tiden. Det er ingen hjelp i å være deprimert , og jeg vil fortsette å være glad og å gjøre det jeg kan for å bli bedre. Legene har vært fantastiske. Jeg er i gode hender, og de har fortalt meg at jeg skal leve så normalt som mulig.”