GH: - Tittelen kan være tapt

Svært tøft å hente hjem ligatittelen denne sesongen. Manageren glad for fri i midtuka. Tommy Smith mener stallen inneholder for lite kvalitet. Bridges frykter kamerat Kewell.

Gerard Houllier føler at tittelen nå kan være utenfor rekkevidde, men laget kommer til å kjempe til siste slutt. Newcastles borteseier mot Fulham i går førte Liverpool ned på nedre halvdel av tabellen. De røde er 12 poeng bak Arsenal, og det må skje noe spesielt for å nå igjen dette. Håpet er at topplagene avgir en del poeng fremover. – Det vil bli vanskelig å vinne ligaen, men man vet aldri i fotball. Vi er offer for egen suksess. Vi vant seks trofeer og spilte to ganger i Champions League. Men vi vil snart være tilbake i Champions League, forklarer manageren.

 

- Glad for spillefri i midtuka

Gerard Houllier krever at spillerne viser seg fra sin beste side mot Leeds lørdag, men mener at spillerne helt klart var slitne på Fratton Park sist helg. Derfor kommer spillefri denne midtuka godt med.

- Når man prøver å forstå hvorfor laget var tamt, så var det deres tredje kamp på åtte dager. Praktisk talt 2/3 av laget var i Tyrkia, Kroatia, Finland, Norge og Egypt (red. anm. Senegal tapte 0-1 borte mot Egypt). De måtte spille noen viktige landskamper.  Så kom de tilbake og spilte en viktig e-cupkamp for klubben. Det er bra at de ikke er midtukekamp for oss, fordi vi skal reise mye de nærmeste ukene, uttaler Houllier.

 

- Uten bredde i stallen

Den tidligere forsvarskjempen Tommy Smith skriver i sin spalte i Liverpool Echo at de røde har for lite kvalitet i spillerstallen.

– Da sesongen begynte trodde alle at stallen på Anfield var god nok. Men jeg er redd for at det er klart at stallen ikke er god nok. Et suksessfylt lag har behov for å kunne intodusere fem eller seks spillere uten at prestasjonsnivået senkes. Synd, men Liverpool mangler den bredden og alt for ofte har man ikke klart å erstatte nøkkelspillere. Jeg tenker ikke på de unge franske guttene Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle. De trenger tid å tilpasse seg. Men andre har ikke vist seg gode nok når de vikarierer for førstevalgene. Stallsammensetningen er ikke riktig, skriver Smith.

 

Bridges: - Kewell må nøytraliseres

Leeds-spissen Michael Bridges ser frem til å møte bestekameraten Harry Kewell når lagene møtes på Anfield lørdag formiddag, men at vennskapet blir lagt på hylla i de 90 minuttene kampen pågår. Bridges har fremdeles kontakt med Kewell og de spiller blant annet golf sammen.

 

- Vi var bestekompiser i Leeds og det var trist å se ham forlate klubben, men slik er fotballen. Vi holder fremdeles kontakten og han trives godt der, men på lørdag vil han ikke være en venn i 90 minutter. Det vil ikke bli favorisert, sier Bridges.

 

Leeds-spilleren uttaler også at noe av taktikken vil være å få Kewell ut av kampen, men frykter at australieren skal score mot gamleklubben.

 

- Dersom vi kan nøytralisere ham, har vi en god sjanse, og det er Owen i tillegg, men jeg tror Dom og guttene vil klare å håndtere det. Han har spilt på høyre eller beveget seg innover, og hvis Michael Owen fremdeles er skadet kan han spille helt topp. Guttene har spilt mot ham og vet hva han kan gjøre. Jeg tror det er et pluss for oss, men man vet at alltid at spillere scorer mot sin gamle klubb. Vi får se hva som skjer. Vi skal forsøke å få ham ut av kampen og forhåpentligvis har han ikke dagen, avslutter Leeds-spilleren.