Harry er høyremann!

Harry Kewell insisterer han han trives med å spille på høyrekanten. Målmaskinen Neil Mellor. Dortmund vurderer snarlig Babbel avgjørelse. Liverpool ønsket å låne ut Heskey?

Kewell liker seg på høyreflanken

Harry Kewell var Liverpools beste i en sentral rolle bak spissene mot Aberdeen i går.  Tidligere har han spilt mest under pre-season på høyrekanten, til fortvilelse for mange supportere som håper at australieren kan fylle det hullet som laget har slitt med på motsatt side.  Det er liten tvil om at Kewell også kan spille på høyresiden, noe han bl.a. viste da han pulveristerte England i en privatlandskamp forrige sesong, men at behovet for hans kvaliteter er større på den andre flanken.  Spilleren selv heller imidlertid kaldt vann i blodet på disse tankene, ved å mene at han mer enn gjerne gjør jobben ute til høyre:  -Sjefen har bedt meg om å spille på høyresiden i de fleste pre-season kampene, og forhåpentligvis kan jeg gjøre en jobb der.  Jeg liker å spille i den posisjonen.  Alle ser ut til å ha en mening om hvor jeg skal spille, men de eneste meningene som teller er mine og managerens, og jeg kan fortelle dere at jeg virkelig trives på høyreflanken.

 

Positivt av Mellor og Welsh

Neil Mellor har banket inn mål på junior og reservelag de siste sesongene, og hadde også en bra inntreden i førstelagstroppen sist sesong hvor han bl.a. scoret i en semifinale mot Sheffield United.  Etter en skuffende utvisning mot Galatasaray sist søndag, og rykter om en mulig låneavtale med West Ham, viste 20-åringen seg igjen fram med to sene mål mot Aberdeen.  Det var også noe som gledet Gérard Houllier:  -Jeg var glad på Neil Mellors vegne at han scoret to mål.  Mellor er en målmaskin.

Houllier berømmet også John Welsh(bildet), som fikk en sjelden anledning til å vise seg fram på førstelaget gjennom å være på banen i hele 2.omgang:  -John gjorde det bra.  Vi tok ham med oss til Amsterdam, og han spilte i kveld som belønning for dette.  Hans innstilling har vært glimrende.  John er kaptein for England U19, og gjorde det bra for dem under en turnering i sommer, og det var derfor han ikke ble med til Østen.  Jeg ønsker ikke å brenne ham ut og vet at han vil utvikle seg.

 

Babbel aktuell for Bundesliga

Borussia Dortmund bekrefter at de vurderer en henvendelse angående Markus Babbel.  Tyskerne behøver å styrke stallen med en forsvarsspiller før kvalifiseringen til Champions League, og 30-åringen er aktuell.  Sportsdirektør Michael Zorc sier at ”han utelukker ingenting” når det er snakk om Markus.  Det haster imidlertid dersom man skal rekke en overgang innen tidsfristen for siste kvalifiseringsrunde går ut i morgen formiddag. 

 

Lyon ble tilbudt Heskey

Formann hos de franske mesterne Lyon, Jean-Michel Aulas, sier at klubben hadde muligheten til å hente Emile Heskey på lån foran denne sesongen. Til L’Equipe sier Aulas:  –Vi var virkelig interessert i Emile Heskey, men vi ønsket ham i så fall på lån.  Vi aksepterte å betale hans fulle lønn, men vi lurte også på hvorfor Gérard Houllier ønsket å la en slik spiller gå.

Lyon har siden kastet øynene på andre spillere, mens Heskey har vist utmerket form for Liverpool under pre-season kampene.  Liverpool har foreløpig ikke kommentert disse opplysningene.