Harry Kewell skadet!

Harry Kewell pådro seg en akilles-skade mot Chelsea, og har trukket seg fra Australias landskamp mot Irland i kveld. Mer Kirkland-penger til Coventry? ”Le Tallec, vår Ronaldo!”

Rykende ferske meldinger går ut på at Harry Kewell har trukket seg fra Australias landskamp mot Irland i kveld på grunn av en akilles-skade. Kewell skal ha pådratt seg skaden under søndagens kamp mot Chelsea, og han følte sterke smerter i akillesen etter at Liverpool "varmet ned" umiddelbart etter matchen.

Kewell skal likevel ha reist til landskampforberedelsene som planlagt, men etter å ha konsultert med Australias medisinske støtteapparat, og deretter med Liverpools legeteam, kom man raskt til enighet om at spilleren skulle trekke seg fra kveldens kamp isteden for å risikere et lengre skadeavbrekk. Spilleren er forhåpentligvis spilleklar igjen til Liverpools kamp på Villa Park kommende søndag.

Liverpool må ut med mer penger for Kirkland?

Coventry har i dag bekreftet at de vil motta et seks-sifret beløp i pund dersom målvakt Chris Kirkland gjør sin landslagsdebut mot Kroatia i morgen. 22-åringen har som kjent noe overraskende blitt tatt ut i Sven Göran Erikssons Englands-tropp.

Coventry solgte Kirkland til Liverpool for £6M i august 2001, men har klausuler i kontrakten som gjør at beløpet faktisk kan stige til hele £8.25M om alle forutsetningene slår ut til fordel for Highfield Road-klubben. Dette avhenger blant annet av hvor mange klubb- og landskamper Kirkland spiller.


Sven Göran Eriksson har for øvrig bekreftet at det er David James som vil starte i mål for England i morgen.


Gerrard har tro på nykommerne

Steven Gerrard har tro på at Liverpools fire nye spillere vil øke klubbens sjanser til å lande klubbens første Premiership-trofe denne sesongen. Midtbane-eleganten har blitt imponert over hvor lett Harry Kewell, Steve Finnan, Anthony Le Tallec og Florent Sinama Pongolle har funnet seg til rette etter overgangene i sommer, men han forventer ikke mirakler fra kvartetten heller.


"Alle fire har virket som meget bra spillere så langt. De vil uten tvil styrke stallen vår, og forhåpentligvis øke våre sjanser til å gå helt til topps. Men når det er sagt, så tar det selvsagt tid å finne seg til rette i nye omgivelser, og du kan ikke forvente storspill med en gang heller."


"Noen spillere bruker lenger tid enn andre til å gjøre seg bemerket, og jeg holder det for sannsynlig at det vil ta lenger tid for de unge franskmennene å finne seg til rette, enn det vil for Steve Finnan og Harry Kewell. Men Anthony og Florent er bare unge, og har råd til å ta tiden til hjelp. Jeg vet manageren ikke vil presse de unødvenig, og det tror jeg de vil tjene på i lengden. De er unge talenter uten noe direkte press på sine skuldre for øyeblikket. De har tid til å spille noen kamper for reservene og i ligacupen, men innen et år venter jeg faktisk at begge banker på døra til førstelaget for alvor."

- Le Tallec vår Ronaldo

En som er enig med Steven Gerrard i dette er Chris Bascombe i Liverpool Echo. Han mener Anthony Le Tallec er like god som Manchester Uniteds nye over-hypede stjerneskudd Cristiano Ronaldo.

"Ronaldo er uten tvil en talentfull ung spiller, men det slår meg at media ikke har viet Le Tallec den samme oppmerksomheten. Det slår meg at Gerrard Houlliers feilgrep er å kjøpe han tidlig, i stedet for å vente til alle andre ønsker hans tjenester, for så å kjøpe han for £12M," sier en noe ironisk Bascombe.

Han tror folk snart vil bli oppmerksomme på det faktum at Le Tallec og Ronaldo for ikke så lenge siden spilte i det samme ungdoms-VM, og at det da var Liverpools nye rekrutt som ble kåret til turneringens beste spiller.


"Bare tiden vil vise hvem av Houllier og Ferguson som har fått mest valuta for pengene, men jeg vet i alle fall hvem jeg setter mine penger på. For meg virker det som om Ferguson og Houllier har vært og spist på den samme resturanten, og begge har fått den samme hovedretten, men Houllier har bare betalt en fjerdedel av prisen Ferguson har betalt", skriver en humoristisk Bascombe i dag.

"Ironisk nok er det Ferguson som får mest skryt for sitt kjøp", legger han til.


"Le Tallec vil ikke få den samme oppmerksomheten her til lands som Rooney, Gerrard eller Michael Owen fordi han ikke er engelsk, men skal jeg dømme ut fra det jeg har sett av Le Tallec så langt, minner han meg mye om det første jeg så av Steven Gerrard. Så ung, men likevel en klassespiller. Helt klart klar til å spille på høyeste nivå, og begynne på læringskurven som vil ta han til topps i fotballen", spår Bascombe.

"Det virker som folk har oversett det faktum at Houllier allerede på søndag hadde plassert Le Tallec på benken. Synd han ikke kom på banen, men jeg vet Houllier er klare til å benytte han så snart omstendighetene er de rette. Han hadde sendt Le Tallec på banen om kampen hadde utviklet seg annerledes."


Smicer som del av Ayala-kjøp?

På ryktebørsen i dag kan vi nevne at nettstedet "lfc online" bringer en historie som at Vladimir Smicer skal inngå som en del av en byttehandel + cash som skal bringe Valencia-forsvareren Roberto Ayala til Anfield. Ayala har selv uttalt at han ønsker seg til Manchester United, så dette bør nok tas med en god klype salt.

Villa-billetter på ordinært salg

Liverpool har i dag annonsert at billetter til bortekampen mot Aston Villa er lagt ut til ordinært salg. Disse er tilgjengelige både fra billettlukene på Anfield og via kreditt-kort salg fra i dag av.