Henchoz slapp med skrekken

Etter det vi erfarer vil Henchoz kun motta en advarsel etter hans sammenstøt med Neil Warnock i januar. Dårlig statistikk på White Hart Lane.

Spytting og mulige suspensjoner har dessverre preget overskriftene de siste dagene. I sannhet en ny situasjon for alle involvert med Liverpool Football Club. Forhåpentligvis blir det lenge til neste gang!

Stephen Henchoz har også vært under lupen etter et sammenstøt med kontroversielle Neil Warnock etter ligacupens semifinale på Anfield i januar. Sveitseren skal ha spyttet i bakken foran Uniteds manager i forakt for oppførselen hans. Dette brukte Warnock mye tid og krefter på etter kampslutt, og FA ble til slutt trukket inn. Forbundet skal nå ha konkludert med å gi de to involverte personene en advarsel – som kan få konsekvenser dersom de i fremtidig skulle bli involvert i lignende situasjoner. Henchoz slipper dermed kampstraff.

De fete overskriftene og Uniteds oppførsel før og etter kampene har imidlertid skapt en dårlig stemning mellom de to lags supportere. Mange frykter for konsekvensene dersom Sheffield rykker opp, og snart vil være tilbake på Anfield.

Kvalifisering til E-Cupen står i fokus når Tottenham og Liverpool møtes klokken 16:00 i morgen. Liverpool har fortsatt en realistisk sjanse til å ta den siste Champions League plassen, mens Spurs kjemper for å komme med i UEFA-Cupen. Etter en god start på sesongen har hjemmelaget skuffet etter nyttår og har bare vunnet en av de fem siste ligakampene. Men de har bare tapt to ganger på White Hart Lane, og har et godt tak på gjestene fra Merseyside. Liverpool har ikke vunnet der siden desember 1996. Skulle Tottenham vinne i morgen vil de ta sin femte strake seier mot oss på hjemmebane. Spurs sliter imidlertid med skader. Dean Richards og Darren Anderton er suspendert, mens Gus Poyet bare har en 50/50 sjanser til å spille. Ziege, Redknapp, Gardner, Perry, Keane og Iversen sliter alle med skader. Keane har trent de siste dagene, men iren blir ikke klar til søndag.

Liverpool har nå vunnet 4 av de 6 siste liga/cup kampene – og bare tapt 2 på de siste 14. Jamie Carragher kan spille sin 250. kamp dersom han starter. Traore vil trolig få sin 50. kamp for klubben.

STATISTIKK

Totalt
Kamper            Spurs               Liverpool       Uavgjort
 
134                  39                    63                    32
 

På White Hart Lane
69                    34                    19                    16