Henchoz ute med kneskade

Stephane Henchoz er uaktuell til de neste kampene. Gérard Houllier uenig med Dietmar Hamann. Manageren lei av å se på Champions League. Fullsatt på Anfield.

Mer problemer for forsvaret

Med Jamie Carragher allerede ute med benbrudd, og Steve Finnan strekkskadet frem til jul, er Liverpools forsvar ytterligere presset av nyheten om at Stephane Henchoz vil være ute i om lag ti dager med en kneskade.  Stephane ville trolig uansett sittet på benken mot Steaua Bucuresti, men med spillere som Markus Babbel og Grégory Vignal ute på lån begynner det å bli tynt med cover for den bakre fireren.  Det betyr bl.a. at Salif Diao i kveld spiller høyreback.  Djimi Traore vil trolig igjen ble foretrukket framfor en friskmeldt John Arne Riise, slik at kvartetten foran Chris Kirkland blir:  Diao-Biscan-Hyypiä-Traore.

 

Hamann bare nesten klar

Didi Hamann har tidligere sagt at han føler seg klar til å spille på førstelaget igjen, etter en måned med trening og spill i flere reservelagskamper.  Manager Gérard Houllier er imidlertid ikke helt enig, og sier at tyskeren nå nesten er klar igjen.  Han understreker imidlertid at man behøver midtbanespilleren tilbake:  - Vi var foruten Didi under mye av forrige seong, og han har nå praktisk talt vært skadet i syv måneder.  Når du har en spiller i verdensklass, som Didi viste under VM, da ønsker du at de skal spille alle kampene.  Heldigvis er han nå skadefri, og er nesten klar til å komme tilbake.

 

Et rykte å forsvare

Houllier innrømmer at han er ”lei av å se kamper i Champions League uten at mitt lag er involvert”.  Det er ingen tvil om at det å komme med i neste års mesterliga er hovedmålet for Liverpool denne sesongen, men samtidig er UEFA-Cupen langt mer lukrativ enn de hjemlige cupene og sjefen mener at de røde også har et rykte å forsvare:  - Det er viktig at vi går videre av flere årsaker.  Vi ønsker å vinne turneringen, og det er ute i Europa noe som betyr mye for omdømmet av klubben og spillerne.  Spillerne blir mer kjent når de oppnår noe ute i Europa, og den støtten som denne klubben får har også sammenheng med hva man har oppnådd i E-Cupene.  Steaua er et godt teknisk lag, og sammen med oss prøvde de å spille god fotball på en håpløs bane i den første kampen.

 

Få billetter igjen

Liverpool annonserer at det er få billetter igjen til salgs før returkampen i kveld, og man forventer fullt hus.  Avspark Liverpool v Steaua Bucuresti er kl 21.00, og vi vil oppdatere direkte her på liverpool.no.  Du kan også få med deg alle høydepunktene via vår SMS-tjeneste.

TV3 sender hele kampen i opptak kl 21.30, og sportssjef Stian Auno Kleppo bekrefter at eventuelle ekstraomganger og straffespark også vil bli sendt umiddelbart.