Heskey fra start!

Emile Heskey klar til “Battle of Britain.” Traore med ting å bevise. Alan Thompson frykter Gerrard. Liverpool-fan Neil Lennon uten lojalitetsproblemer. Dalglish med begge klubber i sitt hjerte. Houllier kunne blitt Celtic-sjef!

Emile Heskey er erklært spilleklar etter å ha blitt testet i går kveld, og manager Gérard Houllier sier at ”Bruno” kommer til å være med fra start mot Celtic: ”Emile skal spille. Han har trent siden mandag, og er erklært kampklar til kveldens match.”

Djimi Traore, som for tiden vikarierer for en skadd Stephane Henchoz i Liverpools midtforsvar, sier han har noe å bevise i sin største kamp i karrièren hittil: ”Jeg er glad for at manageren viste tiltro til meg etter den svake kampen mot Auxerre. Jeg spilte en dårlig kamp. Jeg vet det. Jeg spilte ikke opp mot mitt beste, og det er jeg skuffet over. Men etter kampen følte jeg at jeg hadde full støtte både fra manageren og lagkameratene mine. Spillere som Sami Hyypiä, Stephane Henchoz og Jamie Carragher prøver hele tiden å hjelpe meg og gi råd. Da jeg spilte mot Bolton, ville jeg vise fansen hva jeg er god for og at jeg hadde lagt Auxerre-kampen bak meg. Bolton-kampen ga meg tilbake selvtilliten. Det er ikke alltid like lett å skulle erstatte en spiller som Stephane, men jeg ville vise manageren at jeg kunne gjøre en god jobb i midtforsvaret. Celtic-kampen blir massiv. Jeg har spilte en del viktige kamper før også, men hvis jeg spiller i kveld, så blir nok dette den aller viktigste.”

Celitcs midtbanespiller Alan Thompson sier han frykter Steven Gerrard mer enn noen annen av Liverpools spillere i kveld: ”Han har spilt godt i det siste, og han minner mye om spillere som Roy Keane og Patrick Vieira. Forhåpentligvis vil han ha en rolig kveld nå. Denne kampen er akkurat som de vi hadde mot Blackburn, Celta Vigo og Stuttgart. Liverpool er alltid en trussel, og det vil ikke bli noe annerledes i kveld. Vi har selvtillit etter helgas seier over Rangers, men Liverpool er et godt lag med glimrende spillere. De er en solid enhet og vil bli tøffe å bryte ned, men de fleste lag har svakheter, og dette er en utfordring vi ser fram til.”

Neil Lennon innrømmer at han var fan av Liverpool da han var yngre, men han sier selv at han ikke har noen lojalitetsproblemer foran storkampen: ”Jeg vokste opp med spillere som Kenny Dalglish, Ray Kennedy, Jimmy Case og Graeme Souness. Det var det beste laget både i England og i Europa på den tida. Min kjærlighet for Liverpool er ikke like sterk lenger, men jeg har alltid fulgt Celtic, og da jeg ført flyttet til England var det alltid Celtics resultat jeg så etter først på lørdagen.”

En annen person med sterke bånd til begge klubber er selvfølgelig en Kenny Dalglish, som gikk fra nettopp Celtic til Liverpool som erstatter for Kevin Keegan i 1977. Dalglish sier at begge klubbene står hans hjerte veldig nært, men han røper ikke hvem han kommer til å holde med i kveld: ”Jeg mener Liverpool og Celtic er ganske jevngode. Det blir nok avgjørende hvem som klarer å yte det lille ekstra. Jeg tror ikke Liverpool vil ta noen sjanser, og jeg er ikke sikker på hvor mye plass Michael Owen kommer til å få i denne første kampen. Liverpool vil nok konsentrere seg om å holde tett bakover, og det er de gode til. De er igjen meget vanskelige å score mot, og det er ikke noe galt i det. Liverpool blir nødt til å forsvare seg mot et fysisk sterkt lag, som vil være en trussel på alle dødballer.”

Liverpools manager Gérard Houllier innrømmer at han takket nei til å bli Celtics manager sommeren 1998, bare noen få dager før han aksepterte tilbudet fra Liverpool om å dele Managerjobben med Roy Evans: ”Ja, det er faktisk sant at jeg kunne blitt Celtic-manager. Det er ingen hemmelighet at jeg hadde samtaler med dem rett etter VM i Frankrike 1998. Jeg ble kontaktet av Jack Brown og Fergus McCann, men jeg tok til slutt en annen avgjørelse. Jeg ønsker ikke å blåse opp denne saken, for dette hører fortida til. Det var to store klubber, og jeg valgte Liverpool. Det var det, og jeg angrer ikke på valget jeg tok den gangen."

Vi minner om at du kan få oppdateringer fra kveldens oppgør på Celtic Park her på liverpool.no fra klokka 21:05.