Heskey i hundre

Den herlige volleyen mot Birmingham betød et jubileum for Emile Heskey. To ”røde” grupper i EM. Djibril Cissé bare fortsetter å score.

Tresifret for Emile

Det var mange som sperret opp øynene da Emile Heskey banket inn 3-1 mot Birmingham i striregnet på Anfield i går.  Liverpools nr.8 blir til stadighet kritisert for sin manglende uttelling foran mål, men det var ikke noe i veien med stjernetreffet foran The Kop.  Forhåpentligvis vil det bli en ny sjanse til å se scoringen på Canal+ kl 20.30 i kveld.  Målet var angriperens scoring nummer 100 i karrieren for Liverpool og Leicester.  Det er kanskje ikke veldig imponerende på 390 kamper, men med Michael Owen og Milan Baros ute med skader vil nå Emile få sjansen framover til å vise at han likevel duger foran motstandernes mål.  Sammen med det franske stortalentet Florent Sinama-Pongolle tilhører han det naturlige spissvalget fram til Owen blir klar igjen om ca to uker.

 

England mot Frankrike

Gruppene til EM- sluttspillet i Portugal ble trukket i helgen, og det er nok spesielt gruppe B og D som tiltrekker seg oppmerksomhet for de som følger mest med Liverpool FC.  Frankrike, England, Sveits og Kroatia gjør at den store engelske kontigenten på Anfield bør være bra fornøyd med trekningen.  Mot franskmennene vil man møte mange kjente fra Premier League og kanskje også lagkamerater, eller kommende lagkamerater, i Jean-Alain Boumsong og Djibril Cissé?  Hos Sveits er Stephane Henchoz en mulig motstander, mens Igor Biscan kan få en sjanse til å komme tilbake i varmen hos kroatene.  Gruppe D med Tsjekkia, Latvia, Tyskland og Nederland er trolig det aller tøffeste, og det gode Tsjekkiske laget med Milan Baros og Vladimir Smicer skal få det vrient med å gå videre.  Det er også situasjonen for Tyskland og Didi Hamann.

 

Liverpool-target på scoringstoppen

Auxerre tapte riktignok 2-3 mot Sochaux i helgen, men det var nevnte Djibril Cissé som scoret begge reduseringsmålene.  Spissen leder dermed toppscorerliste i fransk toppfotball med tre mål foran nestemann.