Heskey kan miste EM i Portugal!

Emile Heskey kan miste fotball-EM som følge av slagene i Istanbul. Rush tror på ”Flo”-debut. Fullsatt på Anfield i morgen. Scales om Liverpool før og nå.

Heskey kan miste EM!

 

Emile Heskey kan i verste fall miste hele fotball-EM i Portugal som følge av den famøse episoden i spillertunnelen i Istanbul. Det europeiske fotballforbundet etterforsker saken, og videobevis vil avgjøre hvilken straff Heskey vil få som en følge av slagene han rettet mot en tyrkisk spiller i pausen.

 

Det er ventet at maksimumsstraffen Heskey kan bli pålagt er 3 kampers karantene, noe som er identisk med antall kamper i gruppespillet i Portugal. Så dersom England ryker ut allerede i gruppespillet, kan EM faktisk være over for Heskeys vedkommende før det i det hele tatt har begynt.

 

UEFA møtes til disiplinærmøte allerede 30.oktober, og det er ventet at Heskeys skjebne blir gjort kjent av disiplinærkomiteen i den forbindelse. Forhåpentligvis blir det tatt hensyn til eventuelle provokasjoner mot Liverpool-spissen når straffeutmålingen skal foretas.

 

Rush tror på Flo-debut

 

Liverpool-legenden  Ian Rush sier at Liverpool-supportere ikke har noen om helst grunn til panikk selv om Michael Owen ikke spiller mot Olympia Ljubljana i morgen kveld. I stedet trekker han fram Florent Sinama-Pongolle som en utmerket erstatter.

 

Rush anser det som mest sannsynlig at Houllier vil starte med Emile Heskey og Harry Kewell i angrepet i morgen, men sier til Liverpools offisielle hjemmeside at Sinama-Pongolle er fullt kapabel til å gjøre jobben på topp om han får sjansen.

 

”Jeg har sett nok av han på Melwood til å forsikre alle om at han er god nok.  Dersom ting går vår vei i morgen, og vi får en god start på kampen, tror jeg sjansene er store for at ”Flo” vil gjøre sin Liverpool-debut på Anfield i morgen”, sier Rush. Og som en viktig del av Liverpools støtteapparat burde han vite hva han snakker om.

 

Fullsatt på Anfield i morgen

 

Som vi nevnte her på liverpool.no i ettermiddag, rapporterte ticket office på Anfield at de kun hadde enkeltseter, fortrinnsvis med restricted view, igjen til morgendagens match mot slovenske Olympia Ljubljana. Noen timer senere kom meldingen om at 42 000 billetter allerede var solgt, og at det ikke vil bli solgt billetter til kampen ved inngangen i morgen. Dermed går det noe uventet mot fullsatt stadion når relativt ukjente slovenere entrer banen i morgen. Det kan vi vel ”takke” bare 1-1 i Slovenia og lave billettpriser for?

 

Scales om Liverpool-karrieren

 

Den tidligere Liverpool-stopperen John Scales har svart på spørsmål til brukere av nettstedet ”Shankly Gates”, og der kommer det frem en del  interessante ting omkring hans karriere på Anfield. Scales hadde flere midstopper-partnere i sin periode på Anfield, blant annet Dominic Matteo, Mark Wright, Neil Ruddock og Phil Babb. Og kanskje litt overraskende rangerer han Dominic Matteo som den beste fotballspilleren av denne kvartetten.

 

”Wright hadde store skadeproblemer på Anfield, mens Ruddock og Babb var for ujevne. Matteo var veldig talentfull, men han har vel ennå til gode å få alt ut av talentet sitt”, sier Scales, som samtidig karakteriserer Sol Campbell som den beste stopperen han har spilt sammen med overhodet.

 

Scales forteller også at det til syvende og sist var han selv som tok avgjørelsen om å forlate Anfield. Det var etter at Liverpool hadde akseptert et bud fra Leeds at Scales skjønte at hans dager på Merseyside var talte. Spilleren avslører at han også hadde personlige problemer på den tiden, og han følte han ikke fikk nok støtte av Roy Evans.

 

”Jeg måtte vurdere de mulighetene jeg hadde, og da Tottenham la inn ett bud etter at de hørte at Leeds hadde gjort det samme, følte jeg at tiden var moden for å dra tilbake til London (Scales kom til Liverpool fra Wimbledon, red.anm.), selv om Leeds er hjembyen min. I ettertid har jeg angret på den avgjørelsen. Jeg skulle ha blitt i Liverpool og prøvd å etablere meg ytterligere der. Jeg var tross alt engelsk landslagsspiller og fast inventar på klubben jeg alltid hadde ønsket å spille for på den tiden. Jeg forhastet meg nok litt”, forteller han.

 

På dagens Liverpool-lag trekker Scales frem Owen, Gerrard og Hyypiä som kjernen i laget. I Hamanns skadefravær etterlyser den tidligere stopperen en sterk spller til å avlaste Gerrard i det defensive midtbanespillet, slik at Gerrard får vist mer av sitt offensive spill. Scales hadde også gjerne sett en spiss av Christian Vieiris kaliber på Anfield, for å lette noe på byrden som hviler på Michael Owens unge skuldre. I tillegg etterlyser han en dominerende midstopper eller back til på laget. Scales mener også Liverpool de siste årene har vært for endimensjonale i sitt spill. Flere innlegg fra dødlinja, og flere overlappinger fra backene er mellom det han etterlyser.

 

Scales mener imidlertid at Gerard Houllier var rett mann til å ta over tømmene etter Roy Evans, ikke minst fordi han hadde større autoritet enn sin forgjenger. Men han tviler på om Houllier makter å ta laget lenger enn det han har gjort så langt.

 

”De ser ikke ut som et lag som er i stand til å ta opp konkurransen med Arsenal og Manchester United. De siste to årene har klubben stått på stedet hvil, og jeg tror man trenger store endringer nå, enten i form av nye spillere eller ny taktikk. Denne sesongen er helt avgjørende for Houllier, og en plass i Champions League er minimum”, avslutter Scales.