Heskey matchvinner for England

Emile Heskey avgjorde mot Sør-Afrika. Kaptein Michael Owen var fornøyd. Debut for Daniel Sjölund. Welsh & Co vant igjen. Onsdagskamper i UEFA-Cupen. Dean Saunders avanserer i Blackburn.

Emile Heskey tok en aldri så liten revansje på sine kritikere da han scoret 2-1 målet midtveis i 2.omgang, og ble matchvinner mot Sør-Afrika.  Emile var fremme på en retur fra keeper.  Angriperen ble skiftet ut like etterpå, men manager Sven Göran Eriksson var enig med de fleste i at han hadde vært en av Englands beste:  ”Emile Heskey spilte meget bra og jeg er veldig glad på hans vegne.  Han har hatt en vanskelig sesong og han gjorde det godt.  Han var sterk, greide å holde på ballen, og scorte seiersmålet.”

 

 

Steven Gerrard spilte i 82 minutter, og Michael Owen hele kampen, uten at noen av dem fremhevet seg spesielt.  Owen overtok kapteinsbindet fra de skadede Beckham tidlig i 2.omgang, og han syntes at man hadde greid seg bra:  ”Tatt i betraktning av at vi kom hit og ikke hadde mulighet til å forberede oss skikkelig synes jeg vi spilte bra.  Vi får ikke mye tid sammen som en tropp og da er det viktig at man gjør det meste ut av det.”  Michael vil nå være kaptein i de to neste kampene, en privatlandskamp mot Serbia 3/6 og en EM-kamp mot Slovakia 11/6.

 

Sami Hyypiä var Finlands beste da John Arne Riise og Norge tok en komfortabel 2-0 seier mot et svakt finsk lag på Ullevaal i går.  John Arne gjorde en solid innsats på venstrebacken.  20-årige Daniel Sjölund, som for tiden er på utlån fra Liverpool til svenske Djurgården, fikk sin debut på det finske seniorlandslaget da han kom inn som innbytter etter 81 minutter.

 

John Welsh spilte fra start da England U-19 vant 3-0 mot Slovenia i kvalfisering til EM.  Dette er det andre gruppespillet på veien mot sluttspillet, og engelskmennene har allerede slått Irland i den samme gruppa.

 

Første runde i neste sesongs UEFA-Cup blir spilt 24/9 og 15/10.  Den observante leser vil legge merke til at det er på to onsdager, og ikke torsdag som er vanlig i UEFA-Cupen.  Årsaken er at Champions League ikke blir spilt i de samme ukene, og Liverpool slipper altså å flytte sine påfølgende ligakamper til søndag i denne runden.  Returkamper i 3.runde og kvartfinalene spilles også på onsdager.

 

Blackburn fikk en meget sterk 6.plass i årets Premier League, og klubben i Lancashire har mange forbindelser til Liverpool FC.  Manager Graeme Souness har hentet inn tidligere røde som bl.a. Brad Friedel og David Thompson, og har som vanlig hatt med seg sin faste svirebror Phil Boersma i trenerstaben.  Den tidligere toppscoreren på Anfield, Dean Saunders, har tidligere jobbet med angripere og juniorspillere på Ewood, men har nå avansert til å bli førstelagstrener under Souness.  Boersma skal ha ansvaret for reservene.