Heskey spiller landskamp likevel?

Det hersker stor usikkerhet hvorvidt Emile Heskey spiller landskamp for England i kveld eller ikke. Det har sivet ut motstridende meldinger fra Englands-leiren de siste 24 timene, men de siste meldingene vil ha det til at Liverpool-spissen skal spille likevel.

Det hersker i ettermiddag stor usikkerhet om hvorvidt Emile Heskey er klar for å spille for England mot Kroatia i kveld eller ikke. De siste meldingene fra Englandsleiren kan tyde på at Liverpool-spissen likevel har blitt erklært spilleklar, trass i at han så sent som i går ettermiddag ble rapport som ankelskadet.

Spiller Heskey vil han få sin 35.landskamp for England. Danny Muprhy vil spille sin 8.kamp med de tre løvene på brystet om han kommer på banen, mens Steven Gerrard vil trekke den hvite landslagstrøya over hodet for 19.gang. England har for øvrig faktisk til gode å tape en kamp der Liverpools midtbanestjerne har vært på banen.

Alt tyder på at Michael Owen, som spiller sin 51.landskamp mot kroatene, overlater kapteinsbindet til David Beckham igjen i kveldens vennskapskamp, etter å ha vært kaptein i de to siste Englands-kampene mot Serbia & Montenegro og Slovakia. Owen vil utvilsomt satse alt på å forbedre sin statistikk, som sier 22 mål for England så langt.

Kirkland klar til å steppe inn

En som håper å spille sin første kamp for England i kveld er Chris Kirkland. Det er bekreftet at David James vil starte mellom stengene på Portman Road, men Kirkland har et berettighet håp om å komme utpå i løpet av matchen.

"Jeg føler meg i fin form, og jeg vil være klar om Sven ønsker det. Jeg har slanket bort noen kilo, og jeg føler forskjellen. Jeg er vel ikke i like god fysisk form nå som for 12 måneder siden, det er helt naturlig på grunn av den alvorlige skaden, men for meg er det viktigste nå at kneet virker bra. Jeg føler ingen smerter i det heletatt", sier Kirkland i dag.

– Kirkland god nok for England

En som støtter Sven Göran Erikssons uttak av Chris Kirkland er Liverpool-legenden Ian Rush, som mener store Chris er god nok til å bære keepertrøya for England i uoverskuelig fremtid. Rush tror faktisk at Kirkland kan spille fast på England før han klarer å utkonkurrere Jerzy Dudek om plassen i Liverpool-buret.

"England har ingen bedre keeper enn Chris i dag, og han bør være Erikssons naturlige førstevalg", mener Rush.

"Hadde det vært opp til meg hadde Chris spilt hele kampen mot kroatene, og så snart han får keepertrøya for England på permanent basis skal det en meget god keeper til for å utkonkurrere han. Englands-kampene kan faktisk vise seg å bli den beste sjansen Chris får til å spille seg til en fast plass på Liverpools førstelag", legger han til.


Rush tror også Steven Gerrard vil dra nytte av den gjennomkjøringen kveldens vennskapskamp mot Kroatia vil gi han. Han mener at dette vil være både en god og nyttig treningskamp for midtbanespilleren før møtet med Aston Villa til helgen.

"Steve bør se på dette som en ekstra preseason-match, og det vil være feil av Eriksson å bruke han i hele matchen. En omgang er nok før møtet med Villa. Vi ønsker ikke en sliten eller skadet Steven Gerrard tilbake til Liverpool", sier Rush.

Liverpool har nå for øvrig solgt ut hele sin kvote med billetter til nevnte oppgjør mot Aston Villa.

Eriksson roser også Kirkland

Før vennskapsmøtet med kroatene beskriver landslagssjef Sven Göran Eriksson Chris Kirkland som fremtidens Englands-keeper.

Med glimt i øyer slår han fast at Chris Kirklands far med sikkerhet en dag vil kunne heve pengene fra veddemålet han inngikk for 11 år siden.

Det ble i går kjent at Kirklands far, sammen med venner, satte £90 til 100 i odds på at sønnen en dag ville spille for England. Men det spørs om faren og venneflokken må vente litt til, for i går var det David James og Paul Robinson som stod i mål da Englands-troppen gjennomførte en intern-kamp. Kirkland måtte bivåne det hele fra sidelinjen. Men trass i dette går spekulasjonene i dag høyt hvorvidt ikke Kirkland likevel vil bli foretrukket fremfor Robinson dersom Eriksson foretar et keeperbytte i løpet av kampen.

Erikson sier uansett følgende om Kirkland: "Han er en veldig interessant spiller, og du verden hvor stor gutten er! Han er et stort talent for fremtiden. Han kjemper med Paul Robinson om å bli fremtidens Englands-keeper."

Optimistisk Riise

En annen Liverpool-spiller som skal ut i landskamp i kveld er John Arne Riise. Sunnmøringen har i forkant av kveldens kamp mot Skottland gitt svar på tiltale til de som kritiserer Liverpool etter Chelsea-kampen.

"Vi har en stall som er god nok til å vinne ligaen. Har vi hellet med oss tror jeg vi kan greie det", sier Riise og trekker fram spillere som Michael Owen, Emile Heskey og Milan Baros som prov på Liverpools sterke stall.

"Unngår vi en slik sprekk som i fjor har vi gode muligheter. Vi kan ikke la noe slikt skje igjen. Det er ofte vanskelig når lag kommer til Anfield for kun å forsvare seg, og det må vi finne en løsning på."


Dave Shannon ser frem mot sesongen

Et ungt Liverpool U-17 tapte i helgen hele 4-0 borte mot Norwich i en treningskamp, men lagets trener, Dave Shannon, mener det var mange positive aspekter å ta med seg videre fra kampen.


"Norwich stilte med et meget sterkt lag som inkluderte blant annet fire U-18 spillere, mens vi stilte med flere U-15 spillere. Norwich ble for sterke for oss, men aldersforskjellen tatt i betraktning er jeg godt fornøyd. Resultatet var ikke det viktigste for oss i denne kampen. Vi mangldet dessuten Ralph Welch og Francis Smith, som er to av våre sterkeste kort foran denne sesongen."

"Vi testet som nevnt hele fire U-15 spillere. Jimmy Ryan spilte en time på sentral midtbane, Michael Burns spilte venstreving i andre omgang, mens Jonathan Pringle spilte de siste 20 minuttene på høyre side av midtbanen og Jay Speaking som høyreback. De viste alle potensiale", sier Shannon, som også trekker fram trioen Danny Guthrie, Danny Smith og målvakt Paul Lancaster etter kampen.


Shannons U-17 lag starter sesongen på lørdag, med en bortekamp mot Southampton