Houllier:- ”Let's go for it”

Houllier klar som noen for lokaloppgjøret. Tre tv-kanaler viser Everton-Liverpool. Paul Durkin dømmer. U19 og U17 skal delta i internasjonale turneringer i påsken.

For første gang på mange år er det mer enn spenningen som står på spill i et Merseyside-derby. Tap for et av lagene betyr at man i realiteten kan vinke farvel til Champions League neste sesong. Chelsea, Everton og Liverpool kjemper om en kvalifiseringsplass til Champions League. Ligaplasseringen kan bli helt avgjørende for hvilke spillere som kommer til Anfield foran neste sesong og hvilke man tar seg råd til å kjøpe. Denne gangen må Liverpool se seg selv i en utfordrerposisjon. Everton ligger poenget foran og har hjemmebane. De blå har dessuten kun tapt en enste gang på eget gress denne sesongen, men Houllier sier at hans menn er svært så klare for oppgaven.

"Det er ikke et spørsmål om nerver nå, det er et spørsmål om å vinne kamper. Dersom du ikke har nerver kan du likevel ikke spille fotball. Beste måten å forberede seg til et lokaloppgjør er å vinne. Så la oss gå for den," uttaler Houllier.

Med forbehold om at opplysningene stemmer (vi kan ikke stå til ansvar for hva som står oppført på kanalenes egne nettsider) skal tre tv-kanaler overføre Everton-Liverpool førstkommende lørdag. Tsjekkiske Galaxie Sport (28° øst/19° øst, kryptering Cryptoworks) og greske Super Sport 2 (kamp bekreftes torsdag, 13° øst, kryptering Irdeto II [E]) sender direkte, mens franske Sport+ (19° øst, kryptering TPSCrypt) sender kampen i opptak fra klokka 19.15.

Rutinerte Paul Durkin er utpekt til å dømme det 168. Merseyside-derbyet ligaen. Dette bør være en gladmelding for de to lags managere. Dommeren fra Dorset er nemlig den nest snilleste gutten i klassen når det gjelder det å dele ut antall kort per kamp.

Begge juniorlagene skal delta i internasjonale turneringer i påsken. U19 har avsluttet ligaspillet og reiser til en turnering, som Liverpool vant for tre år siden, i Düsseldorf. Avreise er Langfredag og de røde møter Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund i gruppespillet på lørdag. Dersom de avanserer, spilles semifinale og finale på mandag. Det er mange store navn på plass, blant annet Valencia, Ajax, vertene Fortuna Düsseldorf, Hertha Berlin, Werder Bremen,  tyrkiske og japanske U19-landslagene og et lag fra Sør-Amerika. U17 drar til Østerrike og samme turnering de vant forrige sesong. Dave Shannons elever møter Stuttgart i tillegg til et amerikansk og et østerriksk lag.