Houllier: - Sinama-Pongolle er hurtigere enn Owen

Liverpools manager håper at 19-åringen kan blomstre under skadefravær. Gerrard frykter at LFC mister Owen. Rivaldo er uaktuell. To seire og et tap i VM for U20. Følg Liverpool v Birmingham.

- Sinama-Pongolle gir oss noe ekstra

Med Michael Owen og Milan Baros ute med skader går det mot en ny start for Florent Sinama-Pongolle i ettermiddagens kamp mot Birmingham.  Gérard Houllier innrømmer at han er overrasket over den fremgangen som det franske kvikksølvet har hatt, og at han nå får muligheten til å blomstre for fullt:  - Jeg er virkelig fornøyd med hans fremgang.  I sommer ville jeg ha sagt at han var for lett, og at dette ville ta tid, men det ser ut som om han har er rask til å lære.  Han er kjapp, har en lynende fart og hans bevegelse skaper problemer.  Han har veldig raske vendinger og det er derfor forsvarere er veldig varsomme med ham.  Jeg liker måten han har taklet den fysiske delen av spillet i England.

- Han er fortsatt ung og han er hurtigere enn til og med Michael Owen.  Det er noe som heter hell i uhell.  Jeg ville ha foretrukket å ha Michael og Milan Baros tilgjengelige, siden de betyr 45 scoringer i løpet av en sesong.  Faktum er imidlertid at begge er skadet og det gir andre sjansen til å blomstre.  Pongolle er rask, han har en god touch og gir oss noe ekstra, selv om han går for ofte i offside etter min smak.

 

- Owen reiser uten CL

Steven Gerrard gjentar den frykten mange røde supportere har, nemlig at Michael Owen vil forlate klubben dersom man ikke greier å kvalifisere seg til Champions League:  - Jeg føler at dersom vi kommer til mesterligaen vil han definitivt bli, men hvis ikke så har han en stor avgjørelse å ta.  Han ønsker veldig sterkt å spille i Champions League, så enkelt er det.  Hvis vi ikke kommer dil vil han reise, og ingen kan klandre ham for det etter hva han har gjort for klubben.  Personlig håper jeg desperat at han vil bli, men den eneste person som virkelig vet hva som vil skje er Michael selv.  Han er en av de beste angriperne i verden, og han vil ikke trives med å spille i UEFA-Cupen.

 

Liverpool behøver ikke Rivaldo

AC Milan har i helgen bekreftet at Rivaldo forlater klubben om kort tid.  Brasilianeren har stadig blitt linket til Anfield, selv om Liverpool tidligere har benektet dette.  Nå slår Gérard Houllier igjen fast at 31-åringen ikke er aktuell for de helrøde:  - For det første må du behøve en spiller som Rivaldo, og for det andre vil du ikke ha noe forstyrrelser i garderoben fordi p.g.a lønnsbetingelser.  Jeg håper at de første spillerne som signerer i januar er Jamie Carragher og Milan Baros, og kanskje også Stephane Henchoz og Bruno Cheyrou.

- Jeg vil bruke det jeg har inntil det åpner seg en passende mulighet, da vil vi slå til.  Jeg har vist tillit til mine spillere, og gitt dem utvetydig støtte.  Det vil jeg fortsette å gjøre.

 

England tapte i VM

Irland og USA fikk begge en god start i VM for U20-landslag i går.  Irene slo Saudi Arabia med 2-1, og hvor Darren Potter spilte hele kampen og var involvert i det første målet.  Michael Foley-Sheridan var ubenyttet reserve.  Zak Whitbread spilte 90 minutter som venstreback da USA beseiret Paraguay med 3-1.  Verre gikk det med England og John Welsh.  Welsh spilte hele kampen da engelskmennene tapte 0-1 for Japan.

 

Liverpool v Birmingham

Liverpool håper å rette på en hjemmestatistikk i ligaen som sier to seire, en uavgjort og tre tap når man møter Birmingham kl 16.00 i ettermiddag.  Kampen vises ikke på fjernsyn.

Vi oppdaterer imidlertid som vanlig her på liverpool.no med kontinuerlig oppfølging, samt rapporter fra egen mann på Anfield i pause og ved slutt.  Det vil også bli lagt inn spillervurdering kort tid etter sluttsignalet går.

Lagoppstilling og alt det vesentlige som skjer i kampen kan også følges via vår SMS-tjeneste.