Houllier berømmer Henchoz

Stephane Henchoz ble lappet sammen til finalen. Andre spillere vil få en mulighet. Steven Gerrard blant Englands harde kjerne. Høye seertall sist søndag.

Manager Gérard Houllier berømmer mentaliteten til Stephane Henchoz etter at sveitseren trosset smerter for å spille mot Auxerre og Manchester United, før han etter råd fra en spesialist valgte å operere sin skadede legg.  Houllier uttalte etter seieren i Worthington Cup:  ”Vi bestemte at Stephane ikke skulle spille mot Birmingham, men han gjorde det både mot Auxerre og igjen i finalen.  Han spilte til tross for smerter, noe som for meg beskriver den spirit og vilje som spillerne i denne klubben har.  Det var nå en risiko at dersom han ikke hadde en operasjon ville han også kunnet skade akillesen.”

Rapportene sier at midtstopperen kan være ute i opptil seks uker, noe som gjør at lokalderbyet mot Everton 19.april kan være et aktuelt mål.  Houllier understreker imidlertid at dette samtidig vil gjøre at andre spillere nå vil få en sjanse til å vise seg frem.  ”Vi vil alltid savne gode spillere, men vi har Djimi Traore, hvis beste posisjon er midtstopper, og vi har Igor Biscan og Jamie Carragher som også kan spille der.”

Samtidig med at Henchoz vil være ute i lengre tid har det kommet antydninger fra FA om at man om kort tid vil offentliggjøre resultatet av undersøkelsene i etterkant av den famøse episoden etter hjemmekampen mot Sheffield U, hvor Stephane ble beskyldt for å ha spyttet mot manager Neil Warnock hos gjestene.

Englands manager Sven Göran Eriksson sier at det er viktig å ha en fast base på et landslag, selv om klubbformen hos spillerne kan variere.  En av som tilhører dette er Steven Gerrard på midtbanen:  ”Du kan ikke forandre 11 spillere hver gang du skal ta ut en tropp, ellers vil du ikke ha noe kontinuitet.  Du er nødt til å ha en kjerne, og kanskje kan du forandre to eller tre i en tropp på 22, avhengig av deres form på klubblaget.  Hvis du snakker om en kjerne på England så dreier det seg om folk som Beckham, Scholes og Gerrard.  Selv om de ikke alltid viser fremragende spill for deres klubber vil jeg ta dem ut, da de er vår ryggrad på midtbanen.”

Michael Owen er et eksempel på en spiller som kan slite, men som nå har funnet formen igjen og som har scoret i tre kamper på en uke.  Assistenten til Svennis, Tord Grip, kjenner da også til Michaels kvaliteter:  ”Michael er veldig sterk mentalt.  Han er kvikk i beina, og også i tankegangen.  Han tar avgjørelser veldig raskt.  Det er derfor han scorer mål fordi han er raskere i hodet enn de andre.  Han blir vurdert veldig høyt.  Hvis du for eksempel snakker med folk i Italia vil du vite at de kjenner godt til ham, og respekterer ham som en målscorer.

”Det går i perioder for målscorere.  Selvtillit er veldig viktig i dag når det gjelder angripere fordi man kommer ikke så ofte til sjanser.  Du må derfor ta være på den når de kommer.  Det er nettopp hva han har gjort.”

TV3 hadde 202.000 seere i snitt på finalen i Worthington Cup, og sportsansvarlig i kanalen, Stian Aune Kleppo sier seg kjempefornøyd med et slikt tall.  Det er et antall på høyde med hva man har fått når Liverpool og Manchester United har spilt i Champions League.  Markedsandelen på sendingen var 34,2%.

Keeperen Tim Dittmer er tatt ut i den U19 troppen som Irland har tatt ut til en turnering i Porto 12-15.mars.  De irske ungguttene skal bl.a. møte Norge.