Houllier ble historisk

Sesongens første seier på Goodison, hvor Gérard Houllier ble unik med fire strake borteseire mot de blå. Største seier siden 1982. Kewell mente det var sensasjonelt.

3-0 på Goodison betydde sesongens første seier i det fjerde forsøket, og samtidig scoret Michael Owen 2 og Harry Kewell lagets første spillemål i 2003-04.  For Kewell var det også hans første offisielle scoring i den berømte 7’er trøya.

Ikke siden november 1982 har det vært vunnet med større sifre i et Merseyside derby, da Ian Rush pulveriserte naboen med fire scoringer i 5-0 seieren.  Det var også i Evertons egen hule.  Samtidig var det fjerde seieren på rad på ”feil” side av Stanley Park.  3-2, 3-1 og 2-1 har det vært de tre foregående årene i Liverpools favør, og det har aldri tidligere skjedd at en manager på Anfield har triumfert fire ganger på rad på Goodison.

 

Gérard Houllier var naturlig nok en glad mann etter tre poeng, under innledningen på en sesong hvor det har vært mye diskusjon rundt hans posisjon i klubben:  - Det var en god dag på jobben, og det var godt å se at de røde ikke var døde.  Vi hadde en strategi og den fungerte bra.  Alle gjorde sin del, helt fra kapteinen og resten av laget igjennom.  Forberedelsene til denne kampen var vanskelige, men gutta holdt hodet kaldt og fikk sin belønning.

 

Harry Kewell var ikke mindre fornøyd etter å ha spilt i sitt første Merseyside derby, og altså scoret sitt første mål for de helrøde:  - Det var en god laginnsats.  Vi var virkelig klare til kamp i dag.  Det har vi vært i de andre kampene vi har spilt denne sesongen også, men vi har bare ikke vært i stand til å score målene slik som i dag.  Jeg har tidligere spilt i et lokaloppgjør for Leeds mot Bradford, men det var ikke i nærheten av dette.  Fansen, atmosfæren, kampen – det var sensasjonelt!