Houllier drømmer om skadefri januar

Manageren har et håp om at alle hans førstelagsspillere er friskmeldte på nyåret, men er interessert i serbisk angriper? Liverpool avviser at Houllier skal jobbe i Australia. Hard kamp om cupbilletter.

Et halvt dusin ute

Gérard Houllier var fornøyd over at hans spillere reiste seg etter cuptapet mot Bolton, og kjempet seg til et viktig ligapoeng mot Newcastle.  De røde hadde Owen, Kewell, Carragher, Baros, Finnan og Henchoz uaktuelle med skader.  Det er derfor ikke overraskende at sjefen heller ønsker seg friske spillere enn mange gaver under juletreet:  - Vi viste mental styrke og mental utholdenhet.  Hva ville ha skjedd dersom Newcastle hadde vært foruten Alan Shearer, Shola Ameobi og Laurent Robert, det er nemlig hva som er vår situasjon for øyeblikket.  Ved enden av januar håper jeg at vi kan ha alle tilbake igjen.

Michael Owen og Steve Finnan er sannsynligvis de to som er nærmest å bli spilleklare, selv om neste kamp mot Southampton på lørdag kan holde hardt.

 

Liverpool interessert i Kezman

Frank Arnesen hos PSV sier at man er villig til å selge sin toppscorer Mateja Kezman hvis tilbudet er godt nok.  Den danske direktøren sier at man ikke vil stå i veien for spilleren som ble toppscorer i nederlandsk æresdivisjon både i 2001 og 2003, dersom serberen ønsker å flytte til en større klubb.  PSV bekrefter til det lokale Canal+ at Liverpool og Manchester er to av flere store klubber som har 24-årige Kezman i kikkerten.

 

Rykter avvises fra Anfield

Et rykte om at Gérard Houllier skal være på vei til Australia for å skape et nytt fotballakademi er blitt avvist av Liverpool FC og Houllier selv:  - Å antyde at jeg er blitt tilbudt en jobb der er tøv.  Jeg fikk en telefon fra Australia, hvor jeg ble spurt om jeg kunne komme til dem og gi råd.  Min reaksjon var at det kun var aktuelt dersom de også inviterte laget, og jeg fortalte dem at de uansett måtte kontakte Liverpool får å få tillatelse dersom jeg skulle fungere som en eventuell rådgiver.  Det har ikke vært noe tilbud om en jobb, og det vil det heller ikke bli.  Jeg har en jobb å gjøre her.

Pressetalsmann Ian Cotton legger til:  - Det er nonsens å si at Gerard er blitt tilbudt en jobb i forbindelse med deres akademi.  Australierne har henvendt seg til ham for å kunne få råd når de skal planlegge sitt nye ungdomsakademi, men det involverer ikke noe tilbud om en jobb.

 

Trangt om plassen i Yeovil

Huish Park, som er banen til Yeovil Town, Liverpools motstander i FA-Cupen, tar kun drøyt 9000 tilskuere.  Det skal derfor lite fantasi til for at billettene til kampen den første helgen i januar, i byen som ligger midt mellom Bristol og Southampton, vil bli rimelig ettertraktede.  Etter det vi forstår vil man på Anfield bli tildelt i underkant av 2000 billetter.  Det har ikke kommet noen opplysninger som tyder på at klubben i 3.divisjon vil være interessert i å flytte kampen til Anfield, noe som vil være en langt mer lukrativ løsning for dem.