Houllier føler ikke press

Alan Kennedy kritiserer forsvarsspillet, men forsvarer Hyypiä. Henchoz med fint comeback. McAuley hyller tre spillere. Frustrert Mellor. Nye rykter om Boumsong.

Etter tap og svakt forsvarspill på The Valley er de røde nå hele seks poeng bak ligaleder Arsenal. Men Houllier føler verken press eller lar seg stresse så tidlig i sesongen. "Press? Mine tanker går til lagene i bunnen av tabellen. Ingen har vunnet ligaen ennå, ikke i september eller oktober. Vi visste at våre nærmeste konkurrenter hadde vunnet før kampen, så slikt sett var det press på oss. I fotball blir man alltid kritisert. Noen ganger får man prestasjonen og andre ganger får man resultatet, og av til får man begge deler. Mot Charlton presterte vi, men vi fikk ikke resultatet."

Alan Kennedy forsvarer Sami
I begynnelsen av sesongen gikk kritikken mot Houllier ut på at man tenkte for defensivt. Med "ny" angrepsfilosofi og 2-3 mot Charlton er det nå forsvarsspillet som blir kritisert. Tidligere Liverpool-spiller Alan Kennedy gleder seg over det offensive spillet til Houlliers disipler denne sesongen, men er rask til å påpeke at det er svært viktig å få forsvarsspillet til å fungere hvis man skal henge med i toppen. "Hvis de taper mot Arsena, er de ni poeng bak laget som er folks favoritt til å ta hjem tittelen. Mot Charlton sørget dumme feil fra faste spillere på laget at poengene gikk tapt. Liverpool lider av defensive blundere og de trengs å bli eliminert fortest mulig."  Men han er langt ifra enig med kritikerne som ønsker å vrake Sami Hyypiä. Til det er finnen fremdeles altfor viktig for de røde. "Sami er en viktig del av laget og jeg tror ikke Liverpool vil bli bedre uten ham på laget. Alle har en formsvikt og når man begynner å gi bort mål stilles det spørsmål, men jeg håper at Sami vil komme igjennom dette som en sterkere spiller. Han setter så høy standard på seg selv. Han hadde en stor sesong i trippelåret da han og Henchoz virkelig var imponerende. Jeg synes det er urettferdig å peke ham ut, men jeg har ingen bekymringer for Sami."

Nitti minutter for Henchoz
Stephane Henchoz spilte i går sin første hele kamp etter skade da reservelaget slo Everton 1-0 i Chester, og fikk en grei gjennomkjøring. Midtstopperen har de siste ukene vært på sidelinjen grunnet en lyskestrekk.

McAuley svært fornøyd
Reservelagstrener Hugh McAuley sier seg meget fornøyd med sine spillere mot de blå. "Alle spillerne viste fremragende holdninger i dag og kampen var interessant av flere årsaker enn en. " Og trekker spesielt frem to spillere. "Florent Sinama-Pongolle var fremragende, Han befant seg stadig i gode posisjoner og tok en bra straffe. Anthony Le Tallec har gode evner og er en god pasningsspiller. Han kan tackle, er god med begge føtter og god i lufta. Han spilte igjen veldig bra. John Welsh har gode holdninger og var fremragende. Hans pasningsspill, press og tacklinger var av høy kvalitet."

Frustrert Mellor
Målmaskinen Neil Mellor, på utlån til West Ham hele sesongen, er for tiden en frustrert herremann. Han har ikke maktet å få nettkjenning på førstelaget til sin nye arbeidsgiver.  Enklere blir det heller ikke når London-laget benytter en noe uvanlig formasjon med tre spisser. Til West Hams offisielle nettsider uttaler han følgende: ""Jeg er ikke langt unna den første scoringen og andre deler av spillet mitt er ikke så dårlig. Men når første målet kommer, tror jeg, for å være ærlig, at jeg kommer å score flere. Dette er det verste jeg noen gang har hatt i min korte karriere. Jeg har aldri gått mer enn to kamper uten å score på juniornivå, og det har tatt en stund å venne seg til det her nede. Det er vanskelig med tre spillere på topp fordi man ikke kan gå på de vanlige løpene fordi noen kan da være i veien. Jeg vil forbli fokusert, men selv om jeg ikke scorer er det viktigste at laget gjør det bra. Forhåpentligvis kommer scoringen før jul."

Nye rykter om Boumsong
Spekulasjonene har igjen begynt å rulle, spesielt etter vaklende forsvarsspill mot Charlton. The Independent skriver i dag at Gerard Houllier vil forsøke å hente den franske midtstopperen Jean-Alain Boumsong når overgangsvinduet åpner i januar. Boumsong er en svært ettertraktet spiller, og kontrakten hans med Auxerre går ut til sommeren.