Houllier før finalen: - United er favoritter

Houllier er ikke i tvil om at United er favoritt i morgen. Taket lukket søndag. United med skadeproblemer før avspark!

Gérard Houllier uttalte i går at Manchester United ankommer Cardiff med et klart favorittstempel før morgendagens finale. Manageren er likevel ikke i tvil om at Liverpool kan utkjempe laget fra Old Trafford hvis alt klaffer. Han vet selvsagt hvor mye denne kampen betyr for supporterne og for sesongen som helhet.

 

Houllier går samtidig langt i å ”hylle” United – muligens en form for taktisk skyggeboksing før en viktig kamp, men kanskje også en liten takk til Ferguson etter varme ord de siste dagene i forbindelse med presset som har bygd seg opp rundt Houllier. Fergie er en av dem som offentlig har forsvart Houller sterkest etter de dårlige resultatene den siste tiden.

- United, er favoritten denne gangen, til tross for at vi har en bra statistikk mot dem. Selv om vi slår dem i morgen, mener jeg fortsatt de har et bedre lag. De har fortsatt et forsprang, og er et par år foran oss resultatmessig. Våre spillere kommer til å gi sitt ytterste i morgen, men har hatt to dagers mindre hvile enn United. Den beste forberedelsen til kampen var imidlertid seieren over Auxerre. Spillerne gikk av banen med styrket selvtillit og med en god følelse torsdag kveld.

 

Liverpool har få skadeproblemer foran finalen som vil bli spilt med taket lukket på Millennium Stadium. Dette skjedde også da lagene møttes til Charity Shield i 2001. Henchoz fikk en kjenning i lysken mot Auxerre, men det er ventet at sveitseren blir lappet sammen. Heskey skal også ha fått en liten smell mot franskmennene, men ikke verre enn at han blir spilleklar. De fleste regner med at laget som avsluttet torsdag er identisk med de 11 Houllier staser på fra start klokken 15:00 i morgen.

 

United sliter med skader på sentrale spillere som Giggs, Brown og Scholes. Fergie er ofte en luring når det gjelder å skader før viktige kamper. Alle tre er med i 22-manns troppen til Cardiff. Giggs fikk en smell mot Juventus, mens Wes Brown plukket opp en skade i ligakampen mot Bolton. Paul Scholes skal har best sjanser til å bli spilleklar etter å ha stått over de to siste kampene med en lyskestrekk.