Houllier forsvarer Heskey

Houllier: Heskey må ha blitt kraftig provosert. Boumsong antyder januar-overgang. Liverpool skal ha kikket på greker. Henchoz i startoppstillingen? Kewell i drømmeland.

Houllier: Heskey må ha blitt provosert

Gerard Houllier har i dag tatt Emile Heskey i forsvar, etter selv å ha sett video-opptak av slåssingen mellom engelske og tyrkiske spillere i spillertunellen i pausen i Istanbul lørdag kveld. Heskey var en av flere spillere som var involvert i episoden som nå etterforskes av UEFA. Houllier insisterer på at hans spiller må ha blitt kraftig provosert for å reagere slik han gjorde.

"Emile må ha blitt ekstremt provosert for å ha reagert på den måten han blir påstått å ha gjort. Han er en stille og fredelig mann, og når han har blitt involvert på denne måten må det ha vært en svært kraftig provokasjon fra tyrkernes side. Jeg har snakket med Emile om det som skjedde, men jeg kan ikke gjengi hva han sa om saken ettersom saken er under etterforskning av UEFA", forteller Houllier.

"Jeg var ikke i Tyrkia selv, så det er vanskelig for meg å kommentere saken ytterligere. Alt jeg vet er at det var flere spillere involvert, ikke bare Emile", legger han til.

Boumsong antyder januar-overgang

Flere nettsteder bringer i dag sitater som tyder på at Jean Alain Boumsong er innstilt på å forlate Auxerre allerede når transfervinduet åpner i januar.

"Jeg stiller meg ikke avvisende til å forlate Auxerre i vinter, dersom de finansielle aspektene ved en overgang tiltaler både meg selv og Auxerre", skal den franske forsvarskjempen ha uttalt.

"Jeg vet jeg er kontraktsløs i juni, men jeg ønsker å komme fram til en enighet med en ny klubb før sesongen er over. Jeg er klar over interessen fra Liverpool, men jeg har ikke signert noe som helst ennå" , legger han til.

Man kan nesten ikke annet enn å tolke disse uttalelsene dit hen at mye tyder på at franskmannen allerede kan bli å finne på Anfield i januar. Og flere nettsteder antyder i dag en pris så lav som £500 000, skulle Boumsong bli Liverpool-spiller i løpet av vinterens transfer-vindu.

Dersom Boumsong ikke forlater Auxerre i vinter, vil hans klubb sitte igjen som svarteper, da spilleren altså kan gå på Bosman-overgang til sommeren. Liverpool har med andre ord tilsynelatende veldig gode kort på hånden når det gjelder den franske landslagsstopperen.

Liverpool kikker på greker

Sky Sports melder på sine nettsider i dag at Liverpool hadde representanter på tribunen under landskampen mellom Hellas og Nord-Irland i helgen, og de mener at det er den greske forsvarsspilleren Giourkas Seitaridis som blir holdt under oppsikt av de røde. Panathinaikos-forsvareren spiller for tiden Champions League-fotball med sin klubb, men Sky Sports mener ikke dette vil forhindre en eventuell januar-overgang til Merseyside. De peker på det faktum at Gerard Houllier har mistet tjenestene til Jamie Carragher for en lang periode, som hovedårsak til at de røde har en forsvarer under lupen.

Seitaridis blir beskrevet som en rask spiller, som vanligvis opererer på høyrebacken, men som også kan spille høyre flanke på midtbanen. Sky Sports hevder at Liverpool har fulgt spilleren i en tid nå, men at de kan få konkurranse av Monaco om spillerens underskrift.

Henchoz starter mot Ljubljana?

Gerard Houllier har i dag bekreftet det liverpool.no meldte allerede i går ettermiddag; Michael Owen er definitivt uaktuell til morgendagens UEFA-cup kamp mot Olympia Ljubljana. I tillegg er jo også Jamie Carragher, Milan Baros, Didi Hamann og Danny Murphy uaktuelle mot slovenerne, alle på grunn av skade. Skal man prøve seg på en tolkning av Houlliers uttalelser i dag, har imidlertid to spillere som er på vei tilbake etter skader gode muligheter til en plass på laget i morgen, nemlig Stephane Henchoz og Chris Kirkland.

"Det er gode nyheter for oss at Chris Kirkland er tilbake igjen. Han spilte for reservene i uka som gikk, og gjorde en god figur. Stephane Henchoz fikk et kort innhopp for Sveits mot Irland på lørdag, og er også med i bildet foran kampen i morgen", sier manageren.

Det blir også spekulert i at både Florent Sinama Pongolle og Anthony Le Tallec får slippe til i morgen. I så fall vil det bli første gangen den unge franske stjerneduoen spiller sammen i en offisielll førstelagskamp for Liverpool.


Morgendagens kamp er for øvrig første gang et slovensk lag gjester Anfield, og matchen vil bli ledet av en østerrisk dommertrio. Dommer er 38 år gamle Stefan Messner, som har vært FIFA-dommer siden 2001. Med seg som linjemenn har han landsmennene Johann Hechtl og Herbert Krenn. Fjerdedommer er Thomas Steiner.

Liverpool FC melder for øvrig i ettermiddag at det nå kun er enkeltseter og seter med "restricted views" igjen til kampen.

Drømmene i oppfyllelse for Kewell

Harry Kewell har i dag til Liverpools offisielle hjemmeside beskrevet sine første måneder på Anfield som bedre enn i hans villeste drømmer. Han forteller at han har funnet seg meget godt til rette i sine nye omgivelser, og at han nå håper at Liverpool kan avansere i UEFA-cupen på bekostning av slovenske Olympia Ljubljana.

"Det har alltid vært min drøm å en dag spille for Liverpool, men virkeligheten er faktisk bedre enn drømmene mine. Vi har fortsatt sjansen til suksess i flere turneringer denne sesongen, og vi må gi vårt beste på alle fronter. Jeg ser virkelig fram til å gjøre min Anfield-debut i europacupene for Liverpool i morgen, og jeg håper og tror vi kan få et resultat som tar oss til neste runde. Dersom vi presterer som vi vet vi kan, skal vi være gode nok til å skaffe oss det resultatet vi trenger", sier Kewell.

Redknapp/Finland/landslagsfotball på Anfield?

Den tidligere Liverpool-kapteinen Jamie Redknapp var svært skadeforfulgt i sin Anfield-karriere. Lykken har heller ikke stått han særlig bi i hans nye klubb, Spurs, men alle røde er vel nå glade for meldingene om at Jamie nok en gang har kjempet seg tilbake fra skade, og denne gangen mye raskere en først antatt. Redknapp skal nå være aktuell til Tottenhams kamp mot Leicester kommende søndag, etter å ha vært ute siden London-lagets 3-1 tap for Southampton.

Finlands vennskapskamp mot Canada i helgen kom helt i skyggen av EM-kvalifiseringen, men vi skylder å gjøre oppmerksom på at både Sami Hyypiä og Daniel Sjølund var på banen i kampen som endte 3-2 i favør av finnene. Sami Hyypiä spilte i 56.minutter, mens Sjølund kom på banen 20 minutter før slutt.

Ellers meldes det i dag at Anfield er mellom arenaene som det engelske fotballforbundet vurderer til en miniturnering for det engelske landslaget i forkant av Portugal-EM. De andre aktuelle banene er Old Trafford, Goodison og Manchester Citys nye stadion. Vi forstår det slik at de to arenaene i Manchester allerede er plukket ut, mens det står mellom Anfield og Goodison som den tredje arenaen.